Jdi na obsah Jdi na menu
 


10-ti hodinová pracovní doba

16. 1. 2015

 

 

V Ostravě 15.1.2015 v prostorách KHS MSK se uskutečnilo jednání ke Kategorizaci prací, vykonávaných v 10-ti hodinových pracovních směnách v OKD, a.s., pro Důl Paskov.

 

Jednání byli přítomni zástupci KHS MSK Ostrava, Zdravotního ústavu Ostrava, Ministerstva zdravotnictví, OKD, a.s., OS PHGN a SHO. Úvodem ředitelka KHS MSK Ostrava MUDr. Helena Šebáková zrekapitulovala situaci kolem 10-ti hod. prac. doby, včetně jednání na ministerstvu zdravotnictví v prosinci loňského roku, na kterém OS PHGN prodlouženou prac. dobu kategoricky odmítl. Na základě odmítavého postoje OS hlavní hygienik ČR MUDr. Vladimír Valenta navrhl společné jednání všech zainteresovaných stran. Po úvodu následovalo vyjasnění stanovisek OS PHGN, SHO, zaměstnavatele a vyslechnutí názorů všech zúčastněných.

 

Po asi hodinové živé diskusi uzavřela ředitelka KHS MSK jednání se závěrem: na základě nových skutečností je současné Rozhodnutí KHS pozastaveno, bude zrušeno a bude zahájeno přezkumné řízení, týkající se této problematiky.