Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chytré hlavy opět otvírají e-shop

5. 3. 2019

 

 

Sedmnáct milionů korun již Vršanská uhelná ze skupiny Sev.en Energy vynaložila na podporu vzdělávání z grantového programu Chytré hlavy pro Sever. Letos grant vyhlašuje již podesáté, aby pozvedla úroveň přírodovědného vzdělávání a technických dovedností žáků v základních a středních školách na Mostecku.

„V těžebních provozech řešíme nejen nedostatek kvalifikovaných dělníků, ale také generační obměnu zaměstnanců. Připadá mi proto nanejvýš potřebné podporovat rozvoj technického myšlení a řemeslných dovedností už u školních dětí. Proto se snažíme grant Chytré hlavy zlepšovat a rozšiřovat, aby byl pro školy a zájmové organizace stále atraktivní,“ poznamenal Vladimír Rouček, generální ředitel těžebních společností Sev.en Energy.

Kromě zhruba padesáti nových učeben a nákupu moderních učebních pomůcek se Vršanská uhelná v posledních dvou letech zasloužila také o rozvoj zájmové činnosti dětí a mládeže podporou technických kroužků. „V našem rozšířeném konceptu Chytrých hlav, kdy jsme soustředili všechny naše aktivity v oblasti podpory vzdělávání v regionu do stylizované formy e-shopu, se možnost čerpat příspěvek na vznik nebo provoz zájmového kroužku s technickým zaměřením těší velkému zájmu žadatelů, což velmi vítáme,“ uvedla mluvčí skupiny Gabriela Sáričková Benešová. Ve Středisku volného času v Mostě tak mohou rozvíjet činnost modeláři a vznikl také kroužek frézování. Na vybavení elektro kroužků pro začátečníky a pokročilé těžaři přispěli společnosti Amavet.

V e-shop verzi grantového programu se staly vyhledávanými i tematické vzdělávací akce. „Zvlášť oblíbená je Uhelná maturita, která z nabídky mizí jako první, a proto letos nabízíme středním školám dva tyto cykly. Chyběla nám akce pro žáky prvního stupně základních škol, a tak jsme pro ně ve spolupráci s mosteckým ekologickým centrem a Podkrušnohorským technickým muzeem zařadili zábavnou naučnou hru Za uhlím a permoníky,“ informovala o novinkách mluvčí skupiny.

Vybírat z nabídky a on-line registrovat své projekty do Chytrých hlav 2019 mohou zájemci od 1. března na webových stránkách www.chytrehlavy.cz.

 

 

 

 

 

Zdroj: Sev.en Energy