Jdi na obsah Jdi na menu
 


Covid Barborku nezastavil!

9. 12. 2020

 

 

Pandemie koronaviru v letošním roce ovlivnila život na celém světě. Také činnost našeho Spolku svatá Barborka byla v letošním roce značně poznamenána. 

 

V minulých létech jsme byli zvyklí vídat se s dětmi a maminkami z Barborky na společném víkendovém pobytu a na  předvánoční společné akci BarboRadování. Ty se nemohly vzhledem k vládním opatřením uskutečnit. Všichni věříme, že poté, kdy svět dostane covit 19 pod kontrolu a život se vrátí do normálu, se všechny tyto akce  v příštím roce uskuteční a moc se na společná setkání těšíme.

 

Činnost Barborky se však nezastavila. I v letošním roce jsme nezapomněli na ty, kteří naši pomoc potřebují a dětem jako obvykle přispíváme na školné, volnočasové aktivity, počítače, zdravotní potřeby a podobně.

 

 

dsc_0949.jpg

V letošním roce se „BarboRadování" konat nebude. (ilustrační foto)

 

 

 

barborka.jpg

 

 

Spolek svatá Barbora vznikl 24. června 2004 proto, aby pomáhalo dětem, kterým zemřel jeden z rodičů na následky pracovního úrazu, většinou v hornictví. V současné době má spolek v evidenci necelou stovku českých a polských dětí, kterým přispívá na studium, zájmovou činnost a podporuje péči o jejich zdraví.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, logo: Spolek svatá Barbora

Foto: ivz