Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do nového roku vstoupí nová skupina Sev.en

2. 1. 2018

 

 

 

Pod jednou společnou značkou Skupina Severní energetická (Sev.en group) začnou od Nového roku působit sloučené skupiny Czech Coal a Severní energetická. Nový název skupiny odráží fakt, že se jedná o energetickou skupinu, v níž jsou zastoupeny společnosti zaměřené na těžbu uhlí i výrobu elektřiny a tepla. Sjednotí se rovněž loga některých členů skupiny. Kromě názvu společnosti je bude tvořit také symbolická sedmička. Informaci zveřejnila skupina na svých webových stránkách.

 

Se vznikem nové skupiny Sev.en group přichází i další významná změna, která odděluje výrobu a obchod. Těžební společnosti Severní energetická a Vršanská uhelná se zaměří výhradně na těžbu a úpravu uhlí.

 

Veškeré činnosti v oblasti komoditního obchodování, které jsou v současné době rozdělené mezi několik subjektů skupiny, postupně převezme nově vzniklá obchodní společnost - Sev.en Commodities AG.

 

Výrazně se rozšíří také portfolio sdílených služeb, které poskytuje jednotlivým členům skupiny společnost Coal Services. Dosud se zde soustředily zejména ekonomické a personální služby. V novém organizačním uspořádání se značně posílí technické činnosti pro těžební společnosti.

 

 

 

 

 

zdroj: Severní energetická a.s.