Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaromír Franta - Ekoškůdci: odborníci na všechno

10. 6. 2019

 

Minulý týden vydalo Hnutí Duha tiskovou zprávu ve které tvrdí, že ve firmě Vršanská uhelná vlastněné Pavlem Tykačem klesá každý rok průměrná mzda. Přinášíme reakci předsedy SOO CCG Jaromíra Franty.

 

 

Osobně jim říkám ekoškůdci. Zeleným náboženstvím posedlí nedoukové, kteří si osopují právo určovat, co je a není dobré.


Kvůli těmto spolkům platí občané ČR již několik let 44 miliard korun ročně na podporu solární energie.
Kvůli nim se nám prodražuje a prodlužuje dostavba dálnic a obchvatů měst a obcí, kvůli těmto ekoteroristům nám žere kůrovec naše lesy. Kvůli nim přišli občané ČR o 750 000 000 tun vysoce kvalitního hnědého uhlí na lomu ČSA, čímž naši vlast nejen ochudili, ale také třeba vystavili libovůli cizích dodavatelů zemního plynu.


Mohl bych pokračovat ve výčtu jejich „dárečků” určených k blahu našich občanů dlouho. Kdyby si někdo dal práci a všechny jimi zapříčiněné škody vyčíslil, tak odhaduji, že se bavíme o stovkách miliard korun. To, že jsou tyto spolky na výplatní listině státního rozpočtu snad ani nemusím připomínat – jednoduše řečeno - za prachy daňových poplatníků daňovým poplatníků škodí – Kocourkov by se nemusel stydět.


Teď se jim podařil další kousek. Tvrdí, že u nás v těžební firmě klesají mzdy. Proboha! Výkyvy průměrné mzdy na Vršanské uhelné (i v jiných společnostech skupiny) jsou v posledních letech způsobeny změnou struktury skupiny, restrukturalizací a úspornými opatřeními. Mimochodem, právě i kvůli útlumu lokality ČSA – takže i v tomto mají zelení fanatici své prsty. Restrukturalizace se dotkla v hlavní míře technických a manažerských funkcí – tedy zaměstnanců s vyššími výdělky.

 

Zaměstnancům se mzda každoročně zvyšuje dle domluvené kolektivní smlouvy např. na Vršanské uhelné za rok 2018 o 9%. Jestli samozvaní vedoucí či ředitelé těchto spolků rozumí všemu jako vývoji mezd v naší firmě, tak Pán Bůh s námi. Asi těm chronickým škodičům ve škole ani doma neřekli, že každý má dělat to čemu rozumí. O poctivém způsobu obživy vlastní prací bohužel asi nikdy neslyšeli.

 

dsc_2993.jpeg
 
Jaromír Franta – předseda SOO CCG

 

 

 

 

 

 

Autor: Jaromír Franta (red)

Foto: IVZ