Jdi na obsah Jdi na menu
 


Josef Středula navštívil OKD

19. 3. 2015

 

 

Včera na Důlním závodě 2 (bývalý Závod Důl ČSM, OKD a.s.) proběhlo setkání předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josefa Středuly s vedením OKD, představiteli Sdružení hornických odborů (SHO) a Odborového svazu hornictví, geologie a naftového průmyslu (OS PHGN).

Za ČMKOS se kromě Josefa Středuly zúčastnili také místopředsedové Radka Sokolová a Vít Samek. Za hornické odbory pak předseda OS PHGN Jan Sábel, předseda SHO Jaromír Pytlík a předseda odborů Důlního závodu 2 Štěfan Pintér. Za OKD byli přítomni výkonný ředitel Dale R. Ekmark, finanční ředitelka Jarmila Ivánková, ekonomicko-personální ředitel Jan Jurášek a ředitel Důlního závodu 2 Bronislav Batorek.

Součástí jednání bylo i fárání do dolu. Fáralo se do rubání v lokalitě Důlního závodu 2. Jednalo se o první fárání Josefa Středuly do dolu a jeho přáním bylo poznat skutečné pracovní podmínky horníků.

Po vyfárání vedení OKD a odboráři seznámili zástupce ČMKOS s aktuální situací ve firmě, probíhajícím restrukturalizačním procesu, zaměstnanosti, plánech pro další období. Předseda Sdružení hornických odborů Jaromír Pytlík také zopakoval požadavky odborů ve věci předčasných odchodů horníků do důchodu.

 

dsc_0543.jpg

 

fotografie z návštěvy: zde

fotografie z návštěvy(zdroj: OKD, Radek Lukša): zde

 

 

 

 

(ivz)