Jdi na obsah Jdi na menu
 


K nehodě skládkového stroje v lomu Vršany

14. 2. 2018

 

 

Na začátku tohoto měsíce došlo na hraně lomu Vršany na Mostecku k havárii skládkového stroje. Při havárii stroje o hmotnosti přibližně 500 tun došlo k celkové jeho destrukci.

 Požádali jsme mluvčí společnosti Sev.en group Gabrielu Sáričkovou Benešovou o podrobnější informace.

 Z vyjádření citujeme: “Provozní nehoda skládkového stroje, ke které došlo 1. 2. 2018, neohrožuje realizaci dodávek uhlí zákazníkům.
Při nehodě nedošlo k žádnému zranění a aktuálně je v šetření Obvodního báňského úřadu a Policie ČR. V okamžiku, kdy OBÚ a PČR dané území zpřístupnily, byly zahájeny demontážní práce na poškozeném zařízení. Na základě následných zjištění stanovíme postup opravy resp. obnovy skládkového stroje. V této souvislosti jsme již oslovili jak jeho výrobce, tak i další odborné firmy. Škoda může dosáhnout i desítek milionů korun. Obnova provozu celé skládky si zřejmě vyžádá i několik měsíců. Do té doby zajistíme výrobu a expedici uhlí pomocí jiných technických řešení.”

 Na stránkách serveru iDNES.cz bylo zveřejněno video z havárie.

 

Skupina SE.en group zahrnuje těžební společnosti z Mostecka – Vršanskou uhelnou a.s. a Severní energetickou a.s., elektrárnu Sev.en EC ve Chvaleticích na Pardubicku a řadu dalších obslužných společností.

 

 


 

 

 

 

ivz