Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klienti Sociálního centra mají k dispozici podrobné informace na novém webu

8. 8. 2023

 

Státní podnik DIAMO zajišťuje výplatu sociálních zdravotních dávek pro současné i bývalé zaměstnance státního podniku DIAMO a také bývalým zaměstnancům rušených, privatizovaných nebo jinak reorganizací dotčených hornických podniků, pro které je DIAMO nástupnickou organizací. Všichni klienti sociálního centra, jejich rodinní příslušníci či další subjekty mají od 1. srpna 2023 možnost zjistit si podrobné informace k jednotlivým druhům dávek přímo na nových webových stránkách.


Nový web www.diamo.cz/cs/socialni-centrum přináší informace k sociálním dávkám, které vyplácí přímo státní podnik DIAMO, ale také Kooperativa pojišťovna. Návštěvníci webu zde zjistí, za jakých podmínek mají nárok na náhradu, tzv. rentu, jak se dávka vypočítá, jak často je nutné předkládat doklady pro zachování výplaty a mohou si zde stáhnout potřebné formuláře k vyplnění. Pro usnadnění orientace jsou ke každé dávce uvedeny nejčastější otázky a odpovědi a také související právní předpisy.


Sociální centrum je možné navštívit také osobně na centrále v Ostravě, případně na dalších kontaktních místech, nebo je možné pracovníky centra kontaktovat na e-mailové adrese scodra@diamo.cz, nebo na telefonních linkách 596 703 377, 724 265 777. Otevřeno pro veřejnost je v pondělí, středu a čtvrtek od 8,00–10,30 hod. a 11,00–14,00 hod.

 

 

centrum.jpg

ilustrační foto (Pixabay)

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: DIAMO s.p.