Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mostecké hornické odbory pozvaly politické leadery, většina nepřišla

10. 10. 2014

 

 

logo-barevnefr.jpgPředstavitelé hornických odborů, na žádost odborářů - zaměstnanců pozvali na 8.10. všechny leadery politických stran z Litvínova k diskuzi s horníky.

 

Cílem bylo zjistit, jak si jednotlivé strany představují soužití s horníky, zaměstnanost na Litvínovsku, jaké mají plány a konkrétní řešení. Několik stovek horníků čekalo střet nejrůznějších názorů, bohužel političtí odpůrci těžby nenašli odvahu přijít a někteří se ani neomluvili. Čestnou výjimku mezi politiky tvoří zástupci tří stran, kteří se na diskuzi s horníky přijít nebáli: ČSSD, SKN-ED a Otevřená radnice "Ti ostatní se bojí říct, že nevědí co s tím. Nikdo tu práci mít nebude a všichni utečou," shrnula dojmy horníků jedna ze zaměstnankyň.

 

Odbory nevydávali o tomto setkání žádnou informaci, protože se nechtějí zapojovat do politického boje. Bohužel, účast zástupců ČSSD, SNK-ED a hnutí Otevřená radnice se ihned pokusil zneužít známý ekologický aktivista Jan Rovenský, který označil setkání za politické školení. Je třeba opakovaně zdůraznit, že pozváni byli všichni zástupci politických stran, které v Litvínově kandidují.

 

Jaromír Franta
předseda