Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadace OKD podpoří aktivní zaměstnance společnosti OKD, a.s. a dalších dárců

4. 12. 2020

 

Jako každý rok, na den patronky havířů svaté Barbory, který připadá na pátek 4. 12. 2020, vyhlašujeme minigrant Srdcovka 2021, určený všem zaměstnancům OKD a.s., OKD HBZS a.s. a Green Gas DPB a.s., kteří se aktivně zapojují v neziskových organizacích. Žádost mohou podat i ti zaměstnanci, kteří byli v zaměstnaneckém stavu u OKD/OKD HBZS do 31. 12. 2020 a přechází pod státní podnik DIAMO.

 

Srdcovka je mezi žadateli velice oblíbená, díky tomuto minigrantu získalo příspěvek už 520 neziskových projektů v Moravskoslezském kraji. Patroni neboli srdcaři projektů mohou pro organizace, ve kterých působí, opět získat od 5 000 do 30 000 Kč.

Projekty v programu Srdcovka se letos budou opět podávat prostřednictvím online systému Grantys a své žádosti mohou organizace odesílat od pátku 4. 12. 2020 do 8. 1. 2021. Žadatelé mohou využít jako každý rok konzultací, které budou probíhat do 6. 1. 2021. V těchto dnech si mohou žadatelé domluvit schůzku v sídle Nadace OKD, nebo využít online nástrojů a probrat všechny potřebné náležitosti a formality žádosti o minigrant. Podrobné informace o výzvě jsou dostupné na webových stránkách Nadace OKD a také doporučujeme sledovat naše sociální sítě jako Facebook, Instagram a Twitter. 

„Vzhledem ke covidové situaci se spoustu projektů nemohlo uskutečnit. Jednalo se zejména o veřejné akce a soutěže. Ty, u kterých to bohužel nešlo, musely vrátit nadační příspěvky, ale ve většině případů jsme se snažili najít řešení a projekty přesouváme na další možné termíny. Letos se Srdcařům podařilo alespoň uspořádat letní tábory a soustředění. Děti si tak mohly užít prázdniny se vším všudy. Některé organizace naopak vybavily své svěřence novými dresy nebo nakupovaly potřebné pomůcky a náčiní. Obdivujeme všechny zástupce organizací, jak se snaží s touto neobvyklou a nepříjemnou situací vypořádat a věříme, že žadatelů o grant bude v letošních výzvách opět mnoho. V dnešní době je důležité, že jsou mezi námi lidé, kteří ve svém volném čase pomáhají dětem, seniorům, hendikepovaným lidem či ochraně zvířat a přírody,“ uvedla ředitelka Nadace OKD Karolína Preisingerová.

 

 

vy--zva-srdcovka-fb---web.png

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: Nadace OKD