Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nenechme se touto vládou okrádat a vydírat!

15. 11. 2023

 

Kolegyně, kolegové, zaměstnanci, občané, 


v rámci Dne protestů se po celé České republice uskuteční mnoho různých akcí. Jednou z nich bude protestní demonstrace ZA LEPŠÍ BUDOUCNOST ČR, která se uskuteční 27. listopadu na Malostranském náměstí v Praze. Sraz účastníků je ve 12:00 na náměstí Jana Palacha, odkud ve 12:30 vyrazí pochod na Malostranské náměstí, kde od 13:00 proběhnou vystoupení řečníků. Konec demonstrace se předpokládá kolem 14. hodiny. 


Proč protestní demonstrace? 
Akce bude vyvrcholením stávkové pohotovosti proti krokům kabinetu Petra Fialy a dlouhodobé marné snahy odborů o skutečný sociální dialog. Vláda silově protlačila takzvaný konsolidační balíček Sněmovnou a poslala jej ke schválení senátorům, kteří balíček rovněž odsouhlasili. 


Důvodem akce je kromě „úsporného balíčku“ také souhrnný proinflační vliv vládních opatření, na která doplatí hlavně zaměstnanci. Plánované zvýšení cen elektrické energie a znovuzavedení platby domácností za obnovitelné zdroje a přenosovou a distribuční soustavu může znamenat ztrátu konkurenceschopnosti českého průmyslu. Dalšími zásadními tématy jsou dlouhodobě dřívější odchody do důchodu u náročnějších profesí a vyšší minimální mzda. 


Je třeba zaměstnance a občany varovat, že jim vláda chce vytáhnout peníze z peněženky, a to, co schválila Poslanecká sněmovna a Senát, na ně v příštím roce plně dolehne. Celkový dopad konsolidačního balíčku se projeví tak, že dojde k poklesu kupní síly a růstu chudoby obyvatel. Nazývat tedy vládní balíček přízviskem „konsolidační“ zní jako výsměch nebo černý humor. 


Představitelé politické moci nám tímto způsobem vykrádají peněženky, aby za naše peníze mohli voličům „vysílat signály“, jak to dělají dobře, jak snižují schodek státního rozpočtu. 


Není to pravda, nám peníze berou, aby je na druhé straně nesmyslně utráceli. 


To státnímu rozpočtu nepomůže! Vláda musí nejprve začít u sebe!!! 


Rostislav Palička, předseda OS PHGN 

 

 

plaka--t---den-protestu---os-phgn---2---maly--.jpg