Jdi na obsah Jdi na menu
 


OKD: Provoz Dolu Darkov funguje v omezeném režimu, testování zaměstnanců se blíží ke konci

25. 5. 2020

 

V pátek hygienici otestovali 300 lidí, v sobotu dalších 900 a v neděli se podařilo otestovat více než 400 zaměstnanců. V pondělí je naplánováno posledních 100 testů. Nakonec se podařilo otestovat více lidí, než bylo původně naplánováno. „Je to dáno tím, že jsme v širší míře přizvali dodavatelské firmy, které pro nás provádějí práce a jejich zaměstnanci jsou ve styku s těmi našimi“, upřesnil ředitel provozu OKD David Hájek.

 

Provoz Dolu Darkov je v současné době omezen na bezpečnostní minimum. „V podzemí se pohybuje 150 zaměstnanců, kteří zajišťují bezpečný chod dolu. Takto fungujme od pátku, abychom dosáhli toho, aby se do práce vrátili jen zaměstnanci, kteří prošli testováním s negativním výsledkem,“ dodal David Hájek.


Těžba na Dole Darkov je v tuto chvíli přerušena. Koronavirus ve spojení s velmi nízkými cenami uhlí nás dostal do velmi složité situace. Spojili jsme se s našim akcionářem, abychom tuto situaci řešili a věříme, že náš akcionář nenechá lidi v OKD na holičkách.“ Řekla předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.


OKD nadále počítá s tím, že by těžba v dolech probíhala minimálně do roku 2025 s tím, že postupně bude docházet k utlumování dolů.

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s. (TZ 24.5.2020)