Jdi na obsah Jdi na menu
 


OKD těžila nad plán a rok 2021 uzavře se ziskem

29. 12. 2021

 

Velmi náročný rok 2021 uzavírá společnost OKD s kladným hospodářským výsledkem. Během roku 2021 bylo vytěženo z dolu celkem 2 miliony a 8 tisíc tun uhlí. Celková produkce pak dosáhla více než 2,5 milionu tun uhlí. Původní plán OKD tak byl překročen o více než 370 tisíc tun uhlí. O téměř 20 % byla překročena i provozní metráž, která dosáhla až 10 kilometrů. Původní plán překročily také tržby, a to o více než 40 %. 

 

"Dařilo se nám díky řadě faktorů, mezi které se řadí především naše úspěchy v těžbě v průběhu celého roku, velmi příznivé ceny uhlí v posledních měsících, náš trvající důraz na kontrolu provozních nákladů, úspory v oblastech investic, nákupů i oprav, jakož i zvýšená efektivita zpracování naší produkce. Naše výsledky jsou tak zásluhou všech našich zaměstnanců i pracovníků našich dodavatelů“, řekla Vanda Staňková, předsedkyně představenstva OKD.

 Plán těžby na rok 2022 předpokládá, že z Dolu ČSM bude vytěženo zhruba 1,3 milionu tun uhlí. 

"Plánujeme těžit celý příští rok naplno, během roku budou postupně ubývat ražby, tak jak budou dokončovány přípravy jednotlivých porubů“, upřesnil ředitel provozu OKD David Hájek.

Během celého roku 2021 probíhalo v OKD testování na onemocnění covid-19 a také se přímo na šachtách proti covid-19 očkovalo. "Teď aktuálně máme v OKD 78 % zaměstnanců, kteří prošli kompletní vakcinací, chceme i dále naše lidi motivovat, aby mysleli na své zdraví a také svých kolegů. V lednu 2022 opět zajistíme pro naše zaměstnance možnost očkování přímo na šachtách", dodal výkonný ředitel OKD Radim Tabášek. 

OKD má v současnosti zhruba 2700 vlastních zaměstnanců a okolo 800 dodavatelských pracovníků.  

 

dsc_4770.jpg

Důl ČSM (OKD)

 

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.

Foto: ivz