Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený dopis premiérovi

11. 11. 2016

 

 

Mgr. Bohuslav Sobotka V Mostě, 04. 11. 2016
předseda vlády ČR
předseda ČSSD

 

 

 

Vážený pane předsedo,


v předchozích dopisech, které jsem Vám adresoval, ale i ve svých osobních vystoupeních jsem kritizoval jak vlády předešlé, tak i tu, Vámi vedenou. Důvodem byl necitlivý a zpolitizovaný přístup k nerostnému bohatství České republiky, v našem případě uhlí.


Tentokrát Vám, na rozdíl od minulých let a měsíců, chci poděkovat. A to za to, že vláda 5. 10. 2016 schválila nařízení, které pomůže i zaměstnancům společností, působících v lomu ČSA. Poděkování patří Vám, pane premiére, ale také Vašim vládním kolegům, zejména ministryni Marksové, ministru Mládkovi a také ministru Hermanovi z KDU- ČSL za podporu při hlasování ve vládě ve prospěch tohoto nařízení.


Schválení nařízení je pro nás o to cennější, pane premiére, že jste po našem apelu na pomoc a podporu dodržel slovo, které jste mosteckým horníkům dal. Bohužel, v dnešním českém politickém světě to není samozřejmost.


Naopak, přinejmenším diskutabilní je přístup členů vlády, kteří příspěvek pro horníky na Mostecku nepodpořili, a to i přesto, že do obtížné situace svým přístupem k otázce další těžby hnědého uhlí zaměstnance lomu ČSA sami dostali.


S poděkováním za mostecké horníky a pozdravem

 

Zdař Bůh
Jaromír Franta
předseda SOO CCG
místopředseda OS PHGN

 

 

 

Originál zde