Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petr Trieb: Zlatý Permon mě motivuje do další práce

6. 11. 2023

 

V Kutné Hoře proběhl v červnu Hornický kongres 2023 s podtitulem Nerostné suroviny ve 21. století. Na programu měl také vyhlášení vítězů soutěže Zlatý Permon a předání cen. Tato prestižní cena byla před 20 lety zřízena Českým báňským úřadem (ČBÚ), Odborovým svazem PHGN a Odborovým svazem Stavba jako projev uznání za dosažení vynikajících výsledků v oblasti bezpečnosti v hornictví v uplynulém roce. 


Cenu za bezpečnost v hornictví v roce 2022 převzali v Kutné Hoře manažeři tří vítězných společností, mezi nimi i firma Sev.en Inntech ze skupiny Sev.en Česká Energie. Zlatého Permona ale nemohl na kongresu převzít z osobních důvodů závodní inspektor Sev.en Inntech Petr Trieb. Odborový svaz po dohodě s báňským úřadem rozhodl, že předání ceny se uskuteční 10. října na slavnostním zasedání v sídle odborového svazu v Praze. 


Zasedání se zúčastnil předseda ČBÚ Martin Štemberka se spolupracovníky Radimem Mžykem a Pavlem Dvořákem. Za hostitelskou stranu byli přítomni předseda odborového svazu Rostislav Palička, místopředsedové OS Josef Zelenka a Jiří Waloszek. Dále předseda SOO CCG Most Jaromír Franta, svazoví inspektoři bezpečnosti práce, bývalý předseda OS Jan Sábel a další hosté.


Úvodní slovo patřilo předsedovi Martinu Štemberkovi. „Před 20 lety se Český báňský úřad, Odborový svaz PHGN a OS Stavba dohodli, že by bylo vhodné motivovat firmy k vytváření stále lepších systémů bezpečnosti práce, a to pomocí soutěže o cenu Zlatý Permon. V roce 2015 báňskou správu oslovil tehdejší předseda OS PHGN Jan Sábel s návrhem, aby Zlatého Permona dostávali také odboroví závodní inspektoři bezpečnosti práce z firmy, která v soutěži zvítězí a jejíž zaměstnanci jsou registrování v uvedených odborových svazech. A tak letos již posedmé oceňujeme nejen společnost, která vyhrála Zlatého Permona za minulý rok, v tomto případně Sev.en Inntech, ale i jejího závodního inspektora Petra Trieba, kterému srdečně blahopřejeme,“ řekl.


Předseda OS PHGN Rostislav Palička připomněl, že Zlatého Permona dosud získávali s vítěznou firmou závodní odboroví inspektoři. „V osobě kolegy Petra Trieba toto ocenění tentokrát přebírá rovněž svazový inspektor bezpečnosti práce. Jsem rád, že Sdružení odborových organizací ze skupiny Severní energetická nominovalo na významné ocenění našeho zaměstnance, který je odborně na výši, je pečlivý a problematiku bezpečnosti práce zná i z té druhé strany, protože pracoval osm let jako bezpečnostní technik společnosti RENOGUM – NILOS. Jeho dosavadní praxe a bohaté zkušenosti jsou pro odborový svaz přínosem. Letos se poprvé předání Zlatého Permona uskutečňuje v novém sídle našeho odborového svazu, což by se mohlo do budoucna stát tradicí,“ uvedl.

 

foto-permon1.png

 Předseda ČBÚ Martin Štemberka předává Petru Triebovi (uprostřed) ocenění Zlatý Permon. 

 

 

foto-permon-3.png

Od odborového svazu dostal Petr Trieb z rukou předsedy Rostislava Paličky věcný dar. 

 

 

foto-permon2.png

Účastníci předání Zlatého Permona v sídle odborového svazu v Praze.

 

 

 

 

 

 

 

Autor, foto:Petr Kolev

Článek vyšel v HGN č.11/2023