Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokolovská uhelná vstupuje do HC Baník Sokolov, chce pomoci s rozvojem hokeje a práce s mládeží

19. 7. 2023

 

Společnost Sokolovská uhelná získala obchodní podíl ve výši 45 procent v hokejovém klubu HC Baník Sokolov. Společníkem se stejnou majetkovou účastí je Sokolovská hokejová, s.r.o., která hokejově sdružuje patrioty a podnikatele Sokolovska. Zbylých 10 procent drží zapsaný spolek HC Baník Sokolov. Cílem tohoto společného postupu je nadále udržení tradičně dobrého jména sokolovského hokeje, poskytování prostoru pro kvalitní sportovní vyžití dětí na Sokolovsku a podpora jejich vztahu ke sportu, stejně jako regionální spolupráce s extraligovými Karlovými Vary.

„Velmi silně vnímáme odpovědnost naší skupiny za zlepšování životních podmínek na Sokolovsku. Záleží nám na tom, aby lidé, kteří tady žijí, měli dostatek příležitosti sportovat, navštěvovat kulturní akce, věnovat se svému osobnímu růstu. Naším úkolem nyní bude zajištění kontroly nad financováním klubu, zapojení dalších subjektů, jež se Sokolovskou uhelnou a SUAS GROUP spolupracují na rozvojových projektech a mohly by přispět především k vytvoření zázemí pro malé hokejisty a mladé sportovní talenty,“ uvedl Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná a SUAS GROUP.

HC Baník Sokolov v současnosti hraje hokejovou Chance Ligu a posiluje nejen svůj A tým, ale také mládežnickou základnu. „Aktuálně jsme na plný úvazek zaměstnali čtyři trenéry, kteří od pondělí do pátku pracují s dětmi a mládeží, pracujeme na náboru nových talentů. Snažíme se dětem a mladým lidem poskytnout kvalitní platformu pro trávení volného času, aby měli z hokeje skvělé zážitky, našli si kamarády na celý život, a když přitom navíc dosáhnou dobrých sportovních výsledků, bude to pro nás bonus navíc. Vstup silného partnera, kterým je Sokolovská uhelná a SUAS GROUP, navíc dává jasný signál veřejnosti, že HC Baník Sokolov hodlá bojovat o co nejlepší hokejovou budoucnost,“ uvedl David Soukup, generální manažer klubu.

HC Baník Sokolov byl založen v roce 1945 pod názvem SK FHD (Sportovní klub Falknovské hnědouhelné doly) Dolní Rychnov. Svůj současný název nese od roku 2002. Od sezóny 2019/20 působí v Chance Lize, druhé české nejvyšší soutěži ledního hokeje.

 

hokej.jpg

ilustrační foto (Pixabay)

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Sokolovská uhelná