Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společnost OKD pokračuje v těžbě dle plánu

7. 5. 2021

 

 

Společnosti OKD se daří plnit plánované limity. Za první čtyři měsíce roku 2021 bylo v OKD vytěženo 945 tisíc tun uhlí. Společnost tak překročila svůj plán těžby o 50 tisíc tun uhlí. Dařilo se také v přípravách, kde bylo vyraženo 4460 metrů chodeb, což je 146 metrů nad plán.


„ Za dobrými výsledky stojí pečlivé plánování, předvídání rizik souvisejících s hornickou činnost, přísné řízení nákladů a zejména poctivá a zodpovědná práce všech, kteří se na těžbě podíleli. Po loňském kritickém roce, kdy jsme zažívali problémy spojené s koronavirovou epidemií a poklesem cen uhlí, si naprostá většina zaměstnanců uvědomuje, že každá chyba, nedůslednost nebo zanedbání povinností může být pro chod naší firmy fatální. I v oblasti bezpečnosti práce jsou výsledky dobré, v dolech nedošlo k mimořádným událostem a provozním nehodám. Úrazy, kterým se při tak náročné práci zcela vyhnout nedá, nebyly závažné,“ řekl David Hájek, ředitel provozu OKD.


Na konci roku 2020 a na začátku tohoto roku společnost OKD realizovala náročný projekt převodů utlumované části závodu. „OKD má nyní před sebou svůj základní úkol, kterým je výroba. Náš současný výhled nepočítá s žádným externím financováním a jinými zásahy zvenčí. Za skutečností, že překračujeme plán výroby stojí jen usilovná práce všech našich pracovníků.  Dosavadní vývoj tak potvrzuje správnost našeho rozhodnutí pokračovat ve výrobě tak, jak bylo rozhodnuto, byť pouze na lokalitě ČSM. V současnosti běží výroba OKD na 100% bez jakýchkoli omezení a daří se nám plnit to, co jsme si předsevzali,“ dodala předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.


Nezbytnou součástí chodu společnosti OKD je pravidelné testování na covid-19 pomocí PCR testů. Zaměstnanci se preventivně a pravidelně testují už od 17. srpna 2020. Za tu dobu už v OKD bylo provedeno více než 90 tisíc testů.


„OKD také zajišťuje pro své zaměstnance osobní ochranné pomůcky. Pro povrchové zaměstnance každých deset dní, pro důlní pak probíhá vydávání respirátorů v lampovnách. Například denně vydáváme více než 3000 respirátorů,“ upřesnil Radim Tabášek, výkonný ředitel OKD.

 

h04_02_lv-vyroba_b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: OKD a.s.