Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spolupráce mezi báňskou správou a OS PHGN bude pokračovat

11. 4. 2023

 

Odborné týmy vedené předsedou ČBÚ Ing. Martinem Štemberkou a předsedou odborového svazu PHGN Rostislavem Paličkou společně vyhodnotily 21. března plnění dohody o spolupráci na úseku bezpečnosti a ochrany zdraví při práci za rok 2022. 


V uvedeném období nebyl zaznamenán případ, že by příslušný odborový orgán nebyl vyrozuměn o šetření závažných nebo smrtelných pracovních úrazů, mimořádných událostí a provozních nehod, prováděných státní báňskou správou. Zástupci Odborového svazu jsou pravidelně zváni k účasti na specializovaných prověrkách. 


Odborový svaz PHGN se také spolupodílí na předávání nejvyššího resortního vyznamenání, medaile Jiřího Agricoly. 


Odborový svaz PHGN se společně s OS Stavba podílí na vyhodnocení soutěže Zlatý Permon a na předávání ocenění vítězným firmám. 


Obě strany ocenily dosavadní spolupráci a vysokou úroveň bezpečnosti práce ve složitých podmínkách hornické profese a projevily vůli pokračovat v této spolupráci i v následujícím období. 

 

na-sni--mku.png

Na snímku účastníci vyhodnocení dohody mezi báňskou správu a odborovým svazem. Zleva Dušan Havel, Pavel Dvořák, Radim Mžyk, Martin Štemberka, Rostislav Palička, Jiří Waloszek, Josef Zelenka a Ivo Kavka. 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petr Kolev

Foto: archiv

Článek vyšel V HGN č.4/2023