Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tripartita: Zřízení pracovní skupiny pro řešení situace v OKD

7. 6. 2016

 

 

Za účelem řešení situace v OKD byla zřízena speciální pracovní skupina Rady hospodářské a sociální dohody, v jejímž čele stojí předseda vlády Sobotka a v pozici výkonného místopředsedy je ministr průmyslu a obchodu Mládek. V pracovní skupině zasednou zástupci státu včetně Českého báňského úřadu, zástupci zaměstnavatelů, odborů, zástupci Moravskoslezského kraje a města Karviné a zmocněnci pro strukturálně znevýhodněné regiony.

 

Zřízení pracovní skupiny avizoval předseda vlády již na jednání dne 23. května 2016 v Ostravě a je také okamžitou reakcí vlády na žádost insolvenčního správce, který se na předsedu vlády obrátil dopisem na konci minulého týdne. Pracovní skupina by měla identifikovat rizika spojená s útlumem těžby. Dále premiér Bohuslav Sobotka informoval o tom, že požádal ministra Mládka, aby do vlády ve spolupráci s resorty financí a práce a sociálních věcí návrh na další postup zejména v souvislsoti vyplácením mezd.

 

Tripartita dále uzavřela projednávání novelizace zákoníku práce, navrhované změny směřují k prohloubení flexibility základních pracovněprávních vztahů za současného posílení ochrany postavení zaměstnance. Dalšími body jednání byl Národní program podpory rozvoje cestovního ruchu v regionech, průběžná zpráva zpráva o iniciativě Průmysl 4.0 a aktualizace Akčního plánu podpory malých a středních podnikatelů.

 

 

dsc_0939.jpg

Premiér Sobotka na jednání s odboráři OKD ve Frýdku - Místku  (ilustrační foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj: úřad vlády

foto: ivz