Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení plnění KSVS za I. pololetí 2023

14. 9. 2023

 

Na základě sdělení všech členských organizací, že KSVS za I. pololetí roku 2023 byla plněna, proběhlo dne 13.9.2023 za účasti předsedy Rostislava Paličky, I. místopředsedy Josefa Zelenky a II. místopředsedy Jiřího Waloszka vyhodnocení se zaměstnavatelským svazem, který byl zastoupen prezidentem Ing. Vladimírem Budinským, MBA a JUDr. Václavem Amortem, CSc., kde byla tato skutečnost stvrzena. 


Smluvní strany vzali na vědomí, že vyjednávání Dodatku č. 1 o tarifech bude zahájeno na návrh strany odborů v závislosti na oficiální informaci vlády o úpravě minimální mzdy na příští rok, se snahou o účinnost k 1. lednu 2024.


Předseda svazu Rostislav Palička informoval o protestu členů svazu formou individuálních dopisů všem poslancům proti navrhované restrikci benefitů ve smyslu jejich zdanění v projednávaném vládním návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s konsolidací veřejných rozpočtů (konsolidační balíček).


Obě strany konstatovali, že jsou připraveny promítnout změny v zákoníku práce z poslední novely do stávající kolektivní smlouvy.

 

img-20230913-wa0014.jpg

 

 

 

 

 

red