Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chytré hlavy znovu otvírají e-shop

29. 3. 2018

 

 

Další až tři miliony korun věnuje Vršanská uhelná ze skupiny Seven Energy Pavla Tykače na podporu vzdělávání v regionu. Na Den učitelů vyhlašuje již podeváté grantový program Chytré hlavy pro Sever, který regionálním školám všech stupňů a od loňska i zájmovým organizacím pomáhá realizovat projekty zaměřené na prohloubení přírodovědného vzdělávání a technických dovedností mládeže.

„Loni poprvé jsme pod značku Chytré hlavy soustředili všechny naše aktivity v oblasti podpory vzdělávání v regionu a zvolili koncept e-shopu, který se setkal s velmi kladnou odezvou. Letos v něm pokračujeme s tím, že jsme zařadili opět několik novinek, například možnost navštívit teplárnu v Komořanech,“ uvedla mluvčí skupiny Gabriela Sáričková Benešová.

Jednotlivé nabídky v e-shopu jsou pojmenované po významných osobnostech vědy a techniky. Zahrnují možnost registrace projektů na vznik nebo modernizaci učeben, dále celou řadu tematicky vzdělávacích akcí včetně oblíbeného cyklu Uhelná maturita nebo také šanci získat příspěvek na vědeckou studentskou práci případně na rozjezd či provoz zájmového kroužku s technickým zaměřením. Vybírat z nabídky a on-line registrovat své projekty do Chytrých hlav 2018 mohou zájemci průběžně od 28. března do konce října na webových stránkách www.chytrehlavy.cz.

„Najít šikovného technika nebo řemeslníka je v současné době velmi obtížné, sami se o tom přesvědčujeme při náborech nových zaměstnanců. Připadá mi proto nanejvýš potřebné podporovat rozvoj technického myšlení a dovedností už u školních dětí. Díky Chytrým hlavám Vršanská uhelná rozdělila školám již 14 milionů korun,“ poznamenal Vladimír Rouček, generální ředitel těžebních společností.

 

 

 

 

 

 

zdroj: Sev.en