Jdi na obsah Jdi na menu
 


Horničtí odboráři budou v pátek rozhodovat o rozšíření stávkové pohotovosti na celé OKD

25. 2. 2016

 

 

Horničtí odboráři v pátek na sněmu Sdružení hornických odborů OKD podle všeho rozhodnou o rozšíření stávkové pohotovosti, která od úterý platí na Dole Paskov, na všechny závody OKD.

 

Odbory žádají od zaměstnavatele informace, podnikatelský záměr na letošní rok a také schválení sociálního programu pro celou firmu, v níž se chystá hromadné propouštění, dnes to řekl předseda Sdružení hornických odborů OKD Jaromír Pytlík.


Vyhlášení stávkové pohotovosti v celém OKD už podle něj zřejmě nic neodvrátí. "Já myslím, že do pátku nepřijdou nějaké informace závratného charakteru, tak se domnívám, že je to celkem jednoznačné," řekl Pytlík. Rozšíření stávkové pohotovosti na celé OKD očekává i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula.


Své požadavky už odbory vedení firmy předaly. "Chceme informace, byznys plán, chceme, aby sociální program byl na celé OKD, a samozřejmě, aby zajistili prostředky na sociální program," řekl Pytlík. Stávková pohotovost na Dole Paskov platí zatím do 30. dubna.

 

odborari.jpg

Odboroví předáci Jan Sábel, Jaromír Pytlík a Josef Středula při fárání na Dole Lazy (2015)

 

 

 

 

 

autor:(red)
zdroj:www.e-sondy.cz
foto:J. L.