Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaromír Franta obhájil post předsedy odborů (SOO CCG) 

27. 4. 2020

 

 

Pandemie koronaviru udělala čáru přes rozpočet prakticky všem, výjimkou nebylo ani Sdružení odborových organizací (SOO CCG) , které mělo na polovinu dubna naplánovaný pravidelný sněm, tentokrát navíc spojený s volbami. Uskutečnit se proto musel ve speciálním režimu. 


„Na dvaadvacátého dubna jsme měli naplánovaný sněm, kterého se pravidelně účastní zhruba tři desítky delegátů. Za současných podmínek bylo nereálné jej uskutečnit, a vzhledem k tomu, že nevíme, jak se budou dál uvolňovat pravidla, nechtěli jsme termín posouvat na později. Měli jsme ale už v předstihu zpracovanou variantu, ke které jsme nakonec přistoupili,“ vysvětlil Jaromír Franta, předseda sdružení  odborových organizací skupiny. 


Delegáti se shodli, že většinu důležitých bodů sněmu, jako jsou například schválení loňského rozpočtu sdružení, jeho návrh na letošní rok a drobná změna stanov, schválí korespondenčně. „Korespondenční hlasování probíhalo v týdnu od 20. do 24. dubna. Volby do vedení sdružení a volba revizní komise se na doporučení právníků uskutečnily za osobní účasti delegátů a velmi přísných hygienických podmínek. Delegáti přicházeli jednotlivě v přesně stanovený čas, aby se nekumuloval příliš velký počet osob,“ doplnil Jaromír Franta. 


Volby nakonec proběhly úspěšně, předsedou sdružení odborových organizací byl znovu zvolen Jaromír Franta. Do vedení sdružení byli zvoleni i tři místopředsedové, Arnošt Ševčík, Lubomír Holý a Pavel Murcko. 

 

 

img_1948.jpg

V SOO CCG proběhly volby 

 

dsc_2993.jpeg

Předseda SOO CCG Jaromír Franta

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: SOO CCG, ivz.