Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karvinské firmy mají mimořádnou šanci na dotace

16. 9. 2019

 

 

Podnikatelé a firmy v Karviné mají na podzim mimořádnou možnost získat evropské dotace na regeneraci výrobních prostor nebo energetické úspory. Šance na úspěch je větší než kdy jindy – o dotace se totiž mohou ucházet pouze firmy z tzv. uhelných regionů, tedy Moravskoslezského, Karlovarského a Ústeckého kraje. 

 

Zájemci o dotace získají podrobnosti a poradenství zdarma v one-stop-shopu – kontaktním centru projektu „Karviná všemi deseti“ v budově Business Gate (Poštovní 615, Karviná-Fryštát). Kancelář je v provozu každý čtvrtek od 7:30 do 17:30.

Prostředky na regeneraci nevyhovujících výrobních prostor nabízí program Nemovitosti. Firmy mohou získat až 45% dotaci. Příjem žádostí začíná 16. října 2019 a nebudou-li peníze vyčerpány dříve, bude trvat do 16. března 2020.

Od poloviny října do dubna příštího roku je možné předkládat žádosti o podporu do programu Úspory energií. Nově je tento program otevřen také pro oblast cestovního ruchu, takže je možné rekonstruovat také hotely nebo jiná ubytovací a stravovací zařízení.

Ke konci roku budou k dispozici také prostředky pro začínající podnikatele a na podporu vědy a výzkumu.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Město Karviná