Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lom ČSA je nejbezpečnější v ČR

22. 5. 2017

 

 

Významné ocenění, sošku Zlatého Permona, za vynikající výsledky v oblasti bezpečnosti práce za rok 2016 získal lom Československé armády (ČSA) Severní energetické, jedné z těžebních společností Pavla Tykače. Cena se propůjčuje vždy na rok. Společnost Severní energetická byla takto oceněna podruhé. V minulosti ji však získaly i další těžební společnosti skupiny Czech Coal.

„V současné době už nestačí mít jen dobrý systém bezpečnosti práce. O vítězi rozhoduje také to, jak se chová ke svým zaměstnancům, ke svému okolí i k životnímu prostředí, tedy i společenská odpovědnost. Jsem přesvědčen o tom, že ve všech těchto oblastech jste v loňském roce byli nejlepší,” uvedl Martin Štemberka, předseda Českého báňského úřadu.

„Velmi si tohoto uznání ceníme. Pro naši těžební skupinu je to jubilejní desátý Permon, což svědčí o trvalém úsilí, které věnujeme oblasti bezpečnosti práci a také o odpovědném přístupu všech provozních zaměstnanců. Zároveň nás těší, že se při jejím udělování bere v potaz také širší kontext náročné hornické práce,“ konstatoval Vladimír Rouček, generální ředitel společnosti.

Ocenění Zlatý Permon za bezpečnost práce v hornictví udělují Český báňský úřad, Odborový svaz pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu a Odborový svaz Stavba ve spolupráci s pojišťovnou Kooperativa od roku 2002. Z loňských dvaceti čtyř přihlášených hodnotící komise zřizovatelů ceny ocenila pět vítězných organizací v různých kategoriích. Lom ČSA Severní energetické sošku získal v kategorii hornická činnost prováděná povrchovým způsobem.

 

permon1.jpg

 

permon3.jpg

 

 

 Více foto zde

 

 

 

 

 

zdroj, foto: Severní energetická