Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lom ČSA potřetí vítězem prestižní soutěže

1. 6. 2018

 

 

Významné ocenění, sošku Zlatého Permona, za vynikající výsledky v oblasti bezpečnosti práce za rok 2017 získala již potřetí Severní energetická, jedna z těžebních společností Pavla Tykače. Putovní soška, která se propůjčuje vždy na rok, letos zůstává v Mostě. V minulosti ji získaly i další těžební společnosti skupiny. 


„Ze zaslaných přihlášek je zřejmé, že o Zlatého Permona je mezi firmami velký zájem a během let si toto ocenění získalo značnou prestiž. Dnes už však nestačí, aby firma neměla žádné závažné pracovní úrazy. O vítězi rozhoduje i to, jak se společnost chová ke svému okolí, jak je společensky odpovědná,” uvedl Martin Štemberka, předseda Českého báňského úřadu. 


„Velmi si tohoto uznání ceníme, protože bezpečnost práce je jedním z nejdůležitějších faktorů naší práce. Severní energetická získává toto ocenění už potřetí. Celkově jich máme ve skupině jedenáct. To jen svědčí o tom, jak velký důraz na tuto oblast klademe. Děkuji všem našim zaměstnancům, kteří k bezpečnosti práce přistupují zodpovědně. Je to především jejich úspěch,“ konstatoval Vladimír Rouček, generální ředitel společnosti. 


Severní energetická nezaznamenala v uplynulém roce žádný smrtelný ani závažný pracovní úraz, registrovala pouze tři pracovní úrazy, které připadly na více než sedm set jejích zaměstnanců při ročním objemu těžby více než 3 miliony tun uhlí. 


Ocenění Zlatý Permon za bezpečnost práce v hornictví udělují Český báňský úřad, Odborový svaz pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu a Odborový svaz Stavba od roku 2002. Severní energetická sošku získala v kategorii hornická činnost prováděná povrchovým způsobem.

 

img_8354.jpg

 

img_8340.jpg

 

 

 

 

 

 

foto, zdroj: Seven Energy