Jdi na obsah Jdi na menu
 


MPSV, ČSSZ a ÚP ČR omezují 29. a 30. října konzultační a návštěvní dny

27. 10. 2020

 

 

Ve čtvrtek 29. října a v pátek 30. října omezí Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV), Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) a Úřad práce ČR (ÚP ČR) v souvislosti s aktuální situací svou činnost pro veřejnost. Klienti Úřadu práce ČR, kteří mají domluvenou osobní schůzku v neodkladných záležitostech, se mohou dostavit, ostatní budou informováni o náhradních termínech. ČSSZ ruší ve zmíněné dny osobní kontakt s veřejností bez výjimky. Stále však platí, že většinu záležitostí lidé mohou řešit bezkontaktně, tedy elektronicky nebo klasickou poštou. V případě MPSV stále platí dočasné pozastavení konzultačních dnů.

 

Z důvodu snížení rizika šíření nákazy koronavirem a souvislosti s aktuálně platnými vládními opatřeními přistoupily MPSV, ČSSZ a ÚP ČR k organizačním změnám ve dnech 29. a 30. října 2020, kdy omezují osobní kontakt s veřejností. 

Pro klienty Úřadu práce ČR, kteří jsou na zmiňované dny objednaní a jejichž záležitosti posunout nelze, domluvené termíny platí i ve dnech 29—30. října 2020. Klienti musí nadále dodržovat hygienická preventivní opatření pro veřejnost, tzn. nošení ochranných prostředků dýchacích cest a desinfekce rukou. Bližší informace k omezení činnosti Úřadu práce ČR a podávání žádostí a dalších podkladů jinou než osobní cestou, jsou k dispozici v této tiskové zprávě.

Co se týká České správy sociálního zabezpečení, ta ve zmíněné dny přistupuje k úplnému omezení osobních kontaktů s klienty. Domluvené schůzky budou po kontaktování klientů referenty ČSSZ přesunuty na náhradní termíny. Klienti, kteří schůzku domluvenou nemají, mohou pobočky ČSSZ navštívit opět v příštím týdnu v upravených úředních hodinách, případně využít možnosti objednávkového systému. Také v prostorách ČSSZ nadále samozřejmě platí zavedená preventivní hygienická opatření. 

Jak bylo již uvedeno v tiskové zprávě z 23. října 2020, Ministerstvo práce a sociálních věcí až do odvolání pozastavuje konzultační dny pro veřejnost, což se vztahuje i na dny 29. a 30. října 2020.

 

secretary-338561_1920.jpg

ilustrační foto  (zdroj: pixabay)

 

 

 

 

 

Zdroj: MPSV