Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadace OKD bude pomáhat i v roce 2023

7. 12. 2022

 

Nadace OKD spustila od 4. prosince 2022 příjem žádostí v programu Pro region a také minigrantový program Srdcovka na rok 2023.

 

Grantový program Pro region se snaží směřovat finance do organizací zaměřených na děti, seniory, hendikepované osoby, životní prostředí, vzdělání a sport. O podporu mohou požádat neziskové organizace, které svůj projekt realizují na území měst a obcí Dětmarovice, Doubrava, Frýdek-Místek, Havířov, Horní suchá, Karviná, Orlová, Paskov, Petřvald, Staříč, Stonava, Sviadnov a Žabeň. Maximální výše příspěvku je 250 000 Kč a vždy je vyžadována minimální finanční spoluúčast 20% z celkové schválené částky. Žádosti bude Nadace OKD přijímat od neděle 4. 12. 2022 do 16. 1. 2023 přes grantový portál Grantys. Žadatelé mohou své projektové záměry či nejasnosti také konzultovat a to do 13. 1. 2023 telefonicky, online a v případě osobního setkání doporučujeme však objednání se na předem stanovený čas.


„Pro neziskové organizace jsme jakousi jejich jistotou a některé podporujeme již od samého počátku vzniku nadace. Letos to bude již 16. kolo grantových výzev. V nadaci si uvědomujeme, že podpora veřejně prospěšných aktivit je důležitá a nezbytná, “ uvedla Monika Němcová, ředitelka Nadace OKD.

 

Minigrant Srdcovka vyhlašujeme jako každý rok, na den patronky havířů svaté Barbory, který připadá na neděli 4. 12. 2022. Je určený všem zaměstnancům OKD, a.s., Green Gas DPB, a.s., Green Gas Drilling, s.r.o., DIAMO, státní podnik, odštěpný závod HBZS a DARKOV, kteří se aktivně zapojují v neziskových organizacích. Srdcovka je mezi žadateli velice oblíbená, díky tomuto minigrantu získalo příspěvek již 611 neziskových projektů v Moravskoslezském kraji. Patroni neboli srdcaři projektů mohou pro organizace, ve kterých působí, opět získat od 5 000 do 30 000 Kč. Projekty v programu Srdcovka se letos budou opět podávat prostřednictvím online systému Grantys a své žádosti mohou organizace odesílat od neděle 4. 12. 2022 do 9. 1. 2023. Žadatelé mohou využít jako každý rok konzultací, které budou probíhat do 6. 1. 2023. Letos se Srdcařům podařily uspořádat letní tábory a soustředění. Děti si tak mohly užít prázdniny se vším všudy. Některé organizace naopak nakupovaly potřebné pomůcky a náčiní pro zvelebování svých zázemí. 
„V dnešní době je důležité, že jsou mezi námi lidé, kteří ve svém volném čase pomáhají dětem, seniorům, hendikepovaným lidem či ochraně zvířat a přírody,“ sdělila Monika Němcová.

 

„Podrobné informace o výzvách jsou dostupné na webových stránkách Nadace OKD a také doporučujeme sledovat naše sociální sítě jako Facebook, Instagram a Twitter,“ doplnila projektová manažerka Silvie Balčíková.

 

 

 

 

nokd_logo_horizontalni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, logo: Nadace OKD