Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadace OKD přijala 174 žádostí

20. 1. 2022

 

Nadace OKD uzavřela výzvy pro rok 2022. Žadatelé v programu Pro region odeslali celkem 122 žádostí, celková částka, o kterou žadatelé žádají, je více než dvojnásobná, než je náš finanční rámec na daný rok. Jde o projekty neziskových organizací převážně z Moravskoslezského kraje, s realizací projektů ve městech a obcích jako jsou Dětmarovice, Doubrava, Frýdek-Místek, Havířov, Horní Suchá, Karviná, Orlová, Paskov, Petřvald, Staříč, Stonava, Sviadnov a Žabeň. Jsou zde projekty zabývající se seniory, handicapovanými lidmi, rozvojem aktivit, přírodou, kulturou a mnoho dalších.


V minigrantové výzvě Srdcovka bylo zasláno celkem 52 žádostí. Projekty mohli podat zaměstnanci OKD, a.s. a Green Gas DPB, a.s. ale také ti, kteří jsou v zaměstnaneckém stavu ve Státním podniku DIAMO, odštěpného závodu HBZS a DARKOV. Z celkového počtu podali 28 žádostí zaměstnanci OKD, 10 žádostí odeslali Srdcaři zaměstnaní u společnosti Green Gas DPB a 14 žádostí bylo od zaměstnanců DIAMO. Opět se nám sešlo pár nových Srdcařů, což svědčí o oblibě tohoto minigrantového programu. Ve většině případů se, ale jednalo o stále žadatele, kteří s nadací spolupracují řadu let. Srdcaři se často zaměřují na děti a mládež, na projekty spojené s lidmi, kteří jsou handicapovaní a potřebují pomocnou ruku, ale také o životní prostředí. 


Letos máme na žadatele malou výtku, a sice že si nechávali konzultace a psaní projektů na poslední chvíli a to mělo nejspíš za následek neodeslání žádostí v termínu. Abychom jen nehanili, tak chceme všechny žadatele pochválit, že letos nezapomínali vložit jedinou povinnou přílohu, kterou je Čestné prohlášení. Také jsme si všimli, že Srdcaři, kteří přestali být zaměstnanci našich dárců, podali žádost v programu Pro region. To nás velmi těší, jelikož požadujeme obsáhlejší žádost, ale s naší pomocí a konzultací to zvládli. Perličkou je poslední odeslaná žádost ve výzvě Pro region, kterou žadatel odeslal 17.1.2022 ve 23:12 hodin, 48 minut před uzavřením výzvy.


Nyní budou žádosti zpracovávány a předány k hodnocení a následnému schválení správní radou.


Výsledky pro žadatele budou k dispozici v pondělí 1. 3. 2022 na webových stránkách nadace.

 

foto-k-c--la--nku.jpg

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: Nadace OKD