Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadace OKD vyhlásila Srdcovku 2020

4. 12. 2019

 

 

Jako každý rok, u příležitosti oslav patronky havířů svaté Barbory, který připadá na středu 4. 12. 2019, vyhlašuje Nadace OKD minigrant Srdcovka 2020, určený všem zaměstnancům OKD a.s., OKD HBZS a.s. a Green Gas DPB a.s., kteří se aktivně zapojují v neziskových organizacích.


Srdcovka je mezi žadateli velice oblíbená, díky tomuto minigrantu získalo příspěvek už přes 50 neziskových projektů v Moravskoslezském kraji. Patroni neboli srdcaři projektů mohou pro organizace, ve kterých působí, opět získat od 5 000 do 30 000 Kč.


„V letošním roce s námi srdcaři komunikují s dostatečným předstihem, a proto už nyní víme, že žádostí bude dost a hlavně, že do řad našich srdcařů přibudou opět noví zájemci. Je obdivuhodné, že v dnešní uspěchané době se lidé dokážou, ve svém volném čase věnovat dětem, seniorům, postiženým lidem, ochraně zvířat a přírody a nemyslí při tom na svůj osobní prospěch,“ uvedla ředitelka Nadace OKD Karolína Preisingerová.


Projekty v programu Srdcovka se letos budou opět podávat prostřednictvím online systému Grantys a své žádosti mohou organizace odesílat od středy 4. 12. 2019 do 8. 1. 2020. Žadatelé mohou využít jako každý rok konzultací, které budou probíhat do 6. 1. 2020. V těchto dnech si mohou žadatelé domluvit schůzku v sídle Nadace OKD a probrat všechny potřebné náležitosti a formality žádosti o minigrant. Podrobné informace o výzvě jsou dostupné na webových stránkách Nadace OKD.


V letošním roce si Srdcaři za pomocí grantu dokázali užít prázdniny na táborech. Někteří vybavili sportovní družstva dresy, pomůckami a jiným náčiním a také uspořádali mnoho skvělých akcí, na kterých bylo vidět, že jsou to lidé se srdcem na správném místě.

 

Podmínky výzvy pro rok 2020 naleznete ZDE

 

nadokd.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: Nadace OKD