Jdi na obsah Jdi na menu
 


OKD naplno spouští program Nová šichta. Pomůže všem zaměstnancům, kteří budou hledat novou práci

5. 10. 2020

 

Personalisté společnosti OKD naplno spustili program Nová šichta, který dlouhodobě pomáhá zaměstnancům s hledáním nového pracovního uplatnění. 


„Tento program se nejvíce osvědčil při útlumu dolu Paskov v roce 2017, kdy se nám zaregistrovalo přes 330 lidí. Všem jsme pomohli. Jedná se o individuální péči o každého zaměstnance podle jeho potřeb. V praxi to vypadá tak, že pomáháme například s přípravou na pracovní pohovor nebo sepsat životopis“, přiblížila Vanda Staňková, předsedkyně představenstva OKD.


Kontaktní místa pro zaměstnance fungují na všech lokalitách a zaměstnanci si mohou domluvit schůzku podle svých časových možností. „Velkou výhodu vidíme v tom, že v Nové šichtě pracují naší kmenoví zaměstnanci, jsou to naší personalisté, často se tedy s klienty znají a je to o důvěře a individuální pomoci“, dodal výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.


OKD stále navazuje spolupráci se zaměstnavateli v Moravskoslezském regionu, kteří hledají pracovníky. „Ta spolupráce s firmami je oboustranná, máme speciální aplikaci, firmy tam vkládají své nabídky pracovních pozic. A z druhé strany je k dispozici databáze klientů Nové šichty, kdy my těm lidem vyplníme virtuální kartu s potřebnými údaji pro zaměstnavatele. A zaměstnavatel si podle těchto karet vybírá ideálního pracovníka. Veškerá komunikace probíhá přes konzultanty Nové šichty,“ doplnila Radka Naňáková, personální ředitelka OKD.


Přihlásit se do programu Nová šichta může každý zaměstnanec OKD, který v budoucnu rozváže pracovní poměr nebo i ten, který už v OKD nepracuje, maximálně však 6 měsíců zpětně. Od listopadu pak přímo v OKD bude také mobilní poradenské středisko Úřadu práce, kde zájemci například získají přehled o nabízených rekvalifikačních kurzech.

 

 

ns--.jpg

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: OKD a.s.