Jdi na obsah Jdi na menu
 


OKD se dohodlo s hornickými odbory na podmínkách dodatku kolektivní smlouvy

9. 12. 2022

 

Vedení společnosti OKD se s hornickými odbory dohodlo na podmínkách dodatku kolektivní smlouvy. Změny začnou platit od 1. ledna 2023. Domluvený mzdový nárůst by měl zajistit, aby reálné mzdy zaměstnanců v roce 2023 nepoklesly.  


"Společně s našimi odborovými partnery se nám podařilo dosáhnout dohody. Provozní zaměstnanci si od nového roku přijdou navíc maximálně až o 22 Kč/hod. oproti letošnímu roku. Zvedáme také příplatky za práci v odpoledních a nočních směnách a také v čtyřsměnném a nerovnoměrném pracovním režimu," řekl předseda představenstva OKD Roman Sikora. 


Dále dochází ke zvýšení příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění o 200 Kč měsíčně, tedy z nynějších 800 Kč na 1000 Kč. "Rovněž zvedáme o 800 Kč ročně prostředky pro zaměstnance na nákup sportovních, léčebných, rekreačních a kulturních aktivit. Ty se budou nově nabíjet formou kreditu na vydané platební karty Flexi Pass Card, a to 2x ročně," dodal výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.


Vedení OKD a zástupci odborových organizací se sešli celkem pětkrát, aby dospěli k dohodě navýšení mezd a dalších bonusů pro rok 2023.
"Klíčové pro nás bylo vyjednat navýšení procentuálně vyšší, než je předpoklad inflace na příští rok, aby nedošlo u zaměstnanců v příštím roce k poklesu reálných mezd," doplnil předseda odborové organizace OKD Jiří Waloszek. 

 

csm.jpeg

Důl ČSM (ivz)

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.