Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představenstvo a dozorčí rada společnosti OKD jedná od dubna v novém složení

5. 4. 2022

 

Novým předsedou představenstva společnosti OKD se dne 4. 4. 2022 stal Roman Sikora.

 

Do těžební společnosti přichází z pozice výkonného ředitele černouhelného polského dolu PG Silesia Czechowice - Dziedzice, kde byl zodpovědný za řízení a organizaci všech povrchových činností. "Především bych rád poděkoval bývalému představenstvu za obrovský kus práce, který v minulých letech odvedlo. Jednoznačně pozitivně se to zrcadlí v očekáváných hospodářských výsledcích za rok 2021. Jako patriot tohoto regionu jsem velice ocenil možnost stát v čele nejvýznamnější společnosti v kraji a budu se snažit navázat na dobré výsledky z předešlého období," řekl nový předseda představenstva OKD Roman Sikora.

Vanda Staňková, která dosud zastávala funkci předsedkyně představenstva, skončila na vlastní žádost. "Jako poradce a následně v představenstvu jsem strávila téměř šest let. Jsem na OKD a na práci všech lidí v ní nesmírně hrdá. A jsem plná vděku, že jsem toho, co jsme dokázali, mohla být součástí," doplnila Vanda Staňková.

Zároveň k počátku dubna skončilo čtyřleté funkční období členu představenstva Petru Hanzlíkovi, který je pověřen vedením Odboru prodeje uhlí. V představenstvu těžební firmy i nadále zůstává výkonný ředitel Radim Tabášek na pozici místopředsedy a ředitel pro správu Jan Solich v pozici člena.

V sobotu 2. 4. 2022 skončilo funkční období také všem členům dozorčí rady OKD.

Nově bude v dozorčí radě OKD působit viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Jan Rafaj. Druhým novým členem se stal rektor Slezské univerzity v Opavě Pavel Tuleja. Třetího člena dozorčí rady si zvolí sami zaměstnanci těžební firmy. Volby proběhnou ve středu 6. 4. 2022 přímo na Dole ČSM.

 

 

dsc_5065.jpg

ilustrační foto (Důl Darkov)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.

Foto: izvz