Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiér Andrej Babiš v OKD jednal s vedením i odbory

16. 7. 2021

 

Premiér Andrej Babiš včera navštívil OKD. V doprovodu vicepremiéra Karla Havlíčka a hejtmana MS kraje Ivo Vondráka se podíval do provozu úpravny na Dole ČSM Sever.


Vedení společnosti přestavilo výsledky hospodaření za prvních šest měsíců roku 2021.
„ Po nesmírně těžkém minulém roce jsme zase v dobré kondici. Za prvních šest měsíců činila produkce více než 1,4 milionu tun uhlí. Provozní výnosy dosáhly 3,9 miliardy korun a tržby činily více než 3,4 miliardy korun, přiblížila výsledky předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková. Dodala, že provozní zisk EBITDA očištěná od mimořádných vlivů je 610 milionů korun.


Společnost OKD očekává, že do konce roku 2021 vytěží z dolu 1,9 milionu tun uhlí a na konci roku by mělo OKD evidovat tržby větší než 7 miliard. „V tuto chvíli už máme zajištěn odbyt až do konce letošního roku a chystáme smlouvy už na rok příští,“ řekl výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.


OKD má přibližně 2800 vlastních zaměstnanců a okolo 800 dodavatelských pracovníků. Těm, kteří OKD opustili v minulých měsících stále pomáhá projekt Nová šichta.
„Už jsme individuálně pomohli více než 730 lidem. O naše bývalé zaměstnance projevilo zájem 130 firem z regionu. Nejčastěji poptávají elektrikáře, montéry a dělníky“, doplnila Vanda Staňková.

 

1-30.jpg

 

1-31.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj, foto: OKD a.s.