Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rada schválila rozpočet OS PHGN na rok 2017

24. 11. 2016

 

 


O návrhu rozpočtu na rok 2017, vyjednávání kolektivní smlouvy vyššího stupně a situaci v členských organizacích jednala dnes v Praze III. rada Odborového svazu PHGN.


Svazová právnička Markéta Marinková informoval členy rady o provázanosti pracovně právních předpisů upravujících pracovně lékařské služby a o připravovaných změnách předpisů a současné judikatury.


Předseda svazu Jan Sábel uvedl, že svaz bude usilovat o prosazení potřebných změn a to v součinnosti s Českomoravskou konfederací odborových svazů. Místopředseda odborového svazu Jaromír Pytlík připomněl, že odborová centrála má za úkol řešit snížení důchodového věku pro další vybrané rizikové kategorie zaměstnanců. Rada svazu doporučila aktivně podporovat ČMKOS při projednávání snížení důchodového věku některých profesí i přes to, že odborový svaz již vyjednal snížení důchodového věku pro hlubinné horníky. Úkol je průběžně plněn.


Při projednávání rozpočtu svazu předsedkyně revizní komise Dita Hricová doporučila radě schválit návrh rozpočtu na rok 2017 včetně rozpočtového provizória do konání sněmu v příštím roce. Jan Sábel doplnil, že II. sněm OS PHGN se uskuteční 27. dubna 2017 v hotelu Harmonie v Luhačovicích.


První místopředseda OS Jaromír Franta kolegy informoval, že po společném jednání se zástupci zaměstnavatelů bylo konstatováno, že odvětvová smlouva byla v prvním pololetí plněna a zároveň bylo zahájeno vyjednávání se zaměstnavatelským svazem o nové odvětvové smlouvy s tím, že od ledna musí být do mzdových tabulek zapracováno zvýšení minimální mzdy na 11 000 korun.

 

img_7771.jpg

 

 

 

 

 

 

 

autor, foto: Petr Kolev