Jdi na obsah Jdi na menu
 


Respirátory od Sev.en Energy sociálním službám a nadaci Taťány Kuchařové

22. 5. 2020

 

 

Skupina Sev.en Energy darovala do poslední fáze jarního boje s koronavirovou epidemií Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR 10 000 kusů ochranných respirátorů typu FFP2. Dalších 5 000 respirátorů získala od energetické firmy pro české a moravské seniory Nadace Krása pomoci Taťány Gregor Kuchařové. Celkově už Seven Energy rozdala na 60 tisíc těchto kusů respirátorů.

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí plánuje poskytnout tyto ochranné pomůcky pracovníkům v sociálních službách. „Klíčové je chránit nejohroženější skupiny, což jsou senioři a zdravotně postižení,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. „Jejich ochrana je v této těžké době jednou našich největších priorit. Cesta k tomuto cíli vede i přes zajištění pomůcek pro pracovníky v sociálních službách, které teď rozvolňujeme. Darované ochranné pomůcky posíláme zejména do denních a týdenních stacionářů,“ doplňuje.

„Oceňujeme, že ministerstvo přesně a rychle vědělo, kam ochranné pomůcky v této fázi boje s koronavirem nasměrovat,“ říká mluvčí darující firmy Sev.en Energy Gabriela Sáričková-Benešová. Ochrana sociálních pracovníků je nezbytná zejména proto, že zajišťují a budou zajišťovat potřebný kontakt s lidmi, kteří potřebují pomoc i po skončení nouzového stavu.

Dalších 5 000 kusů respirátorů převzala od Sev.en Energy Nadace Krása pomoci Taťány Kuchařové, která pomáhá seniorům po celé České republice. Nadace poslala respirátory zaměstnancům celkem do osmi specializovaných zařízení pro péči o seniory, jako jsou domovy a centra s pečovatelskou službou. „Sháněli jsme roušky i respirátory. Roušky se nám podařilo získat relativně rychle, nicméně sehnat respirátory, které by starší lidi účinně ochránily, byl problém. Jsme vděční skupině Sev.en Energy, že nám pomohla,“ říká Michaela Stachová, ředitelka Nadace.

 

coronavirus-4965943_1920.jpg

ilustrační foto (pixabay)

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Skupina Sev.en Energy