Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sev.en Energy se připojila ke Dni Země

26. 4. 2021

 

Energetická skupina Sev.en Energy Pavla Tykače při příležitosti každoroční celosvětové události Den Země shrnuje aktivity, kterými v poslední době přispěla ke zlepšení životního prostředí v lokalitách, kde působí. Společnost investuje miliardy korun do modernizace uhelných elektráren, a realizuje tak největší současné ekologické investice v ČR. Sev.en Energy dále spolupracuje s vědeckými institucemi a odborníky, připravuje inovativní řešení pro českou energetiku a také financuje řadu významných projektů v oblasti ochrany životního prostředí.

 

Díky rekordnímu množství použité biomasy v březnu, která nahradila uhlí při výrobě tepla v Kladně, se místní teplárně podařilo významně snížit emise oxidu uhličitého vypouštěného z uhlí do ovzduší. Konkrétně tak bylo biomasou nahrazeno téměř 4 000 tun uhlí, čímž se podařilo z jeho spalování uspořit více než 5 700 tun oxidu uhličitého vypouštěného do ovzduší.

 

Na Mostecku společnosti ze skupiny Sev.en Energy v loňském roce vysadily rekordní množství stromů. Bylo jich téměř 300 tisíc a již nyní přispívají ke zlepšení zadržování vody v krajině a celkovému ochlazování okolního prostředí. V rámci rekultivací zde také vzniklo více než 330 hektarů unikátních chráněných biotopů.

 

Díky efektivnímu provozování technologie se podařilo teplárně ve Zlíně významně snížit množství vody, které bylo v průběhu letního období v minulém roce nezbytně nutné pro zajištění stabilních dodávek tepla pro místní obyvatele a nemocnici. Teplárna tak odebrala méně než 30 procent povoleného množství z řeky Dřevnice a významně tak pomohla v době sucha.

 

Rozsáhlý biotop Triangl, který vytvořila kladenská teplárna, je oceňovaný nejen veřejností, ale i odborníky. Pozemek o rozloze přesahující 4 hektary, který byl dříve využíván jako sklad suti a stavebního odpadu, se nyní se stal domovem pro řadu vzácných živočichů a rostlin.

 

d75afaf1-7226-48cc-aee2-03d55d24184a.jpg

ilustrační foto

 

 

 

 

Zdroj: www.7energy.com
Foto: K.K.