Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sev.en Energy se vyjádřila k reportáži na ČT1

8. 6. 2022

 

Společnost Severní energetická a Vršanská uhelná (Sev.en Energy) se na Twittru vyjádřila k reportáži vysílané v pondělí na ČT1 v pořadu Reportéři ČT - Pomozme miliardáři. 


1.Těžební společnosti Severní energetická a Vršanská uhelná vytvářejí finanční rezervy na sanace a rekultivace dle zákona v součinnosti s úřady. Žádný dluh na účtech, na kterých jsou vedeny tyto finanční prostředky, neexistuje.


Explicitně to potvrzují kontroly provedené v této oblasti (v období 2015 – 2019 si kontrolu této situace zadala přímo vláda ČR prostřednictvím ČBÚ s výsledkem vše OK) i příslušné státní orgány.


2. Majitel Sev.en Energy Pavel Tykač ČT sdělil, že pokud by nebylo z jakýchkoliv důvodů možné stanovenou úroveň rezervy na sanace a rekultivace vytvořit, doplatí je z vlastních peněz.


3. Zákonné sanace a rekultivace, na které máme peníze připravené, nemají nic společného s nedávno představeným projektem Green Mine, který řeší až návaznou revitalizaci území a žádá o dotační podporu. Mimo jiné počítá s rozvojem moderní energetiky a zachováním pracovních míst.


Projekt byl na základě nezávislého posouzení zařazen mezi strategické projekty Ústeckého kraje a v případě splnění všech podmínek pro udělení dotace bude realizován.

 

 

b1855d07-c073-4082-84be-7b29001a054c.jpg

ilustrační foto

 

 

 

 

Zdroj: Twitter Sev.en Energy

Foto: K.K.

red