Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sev.en Energy vyhlašuje grant na podporu regionům, kde působí

11. 2. 2021

 

Od letošního roku mění skupina Sev.en Energy způsob finanční pomoci regionům, kde působí. Vyhlašuje finanční grant, o který mohou žádat organizace, obecně prospěšné společnosti, spolky, sdružení, obce či kraje a obdobné nepodnikatelské subjekty. Podmínkou je, aby měly vztah k lokalitám, ve kterých se projevuje vliv podnikatelské činnosti skupiny Sev.en Energy.

 

„V regionech, kde podnikáme, chceme být dobrými sousedy a podporovat aktivity místních komunit. Naše finanční pomoc nad rámec zákonných odvodů státu a regionům se pohybuje v řádech desítek milionů korun ročně. Nový grant je transparentní způsob, jak tuto pomoc do regionů rozdělit. Má jasná a přehledná pravidla a elektronické podání žádosti o grant je velmi jednoduché,“ uvedla mluvčí skupiny Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová.

Grant bude účelově poskytován zejména na environmentální projekty, sport, technické vzdělání a další činnosti související s rozvojem regionů, ve kterých se projevuje vliv podnikatelské činnosti skupiny Sev.en Energy. Výše grantu není nijak omezená. Žádosti o grant lze podávat pouze elektronicky prostřednictvím registračního formuláře, který je dostupný na webových stránkách Sev.en Energy. „O přidělení grantu bude rozhodovat vedení společnosti na základě doporučení grantové komise. Ta bude přihlížet především k tomu, jaký vliv má projekt na rozvoj místní komunity, ať už v oblasti vzdělávání, volnočasových aktivit dospělých či mládeže nebo přínos pro životní prostředí,“ doplnila Gabriela Sáričková Benešová.

Nový grant nahradí například Chytré hlavy pro Sever, které pro podporu technického vzdělávání využívala Vršanská uhelná ze skupiny Sev.en Energy předchozích deset let. Z nového grantu poplyne v letošním roce i podpora sportovním klubům, kterým jsou společnosti ze skupiny Sev.en Energy tradičním partnerem. V roce 2020 podpořila skupina Sev.en Energy obdobné aktivity v regionech, kde působí, částkou 74 miliónů korun.

 

e83f8ee9-2c61-46f1-b378-d3d0123d490c.jpg

ilustrační foto

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Sev.en Energy

Foto: K.Š.