Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokolovská uhelná darovala nemocnici milion

14. 4. 2020

 

 

Finančním darem ve výši jednoho milionu korun podpoří společnost Sokolovská uhelná Karlovarskou krajskou nemocnici (KKN). Ta je klíčovým zdravotnickým zařízením v regionu, které nese hlavní nápor boje s epidemií koronaviru. 

 

“Chceme pomoci tam, kde je to nejvíc potřebné. V Karlovarské krajské nemocnici se soustředí akutní péče o nejtěžší případy nákazy koronavirem a to s sebou nese také obrovské náklady ze strany nemocnice i úsilí ze strany personálu. Finanční dar naší společnosti je tak jednou z mála možností, jak můžeme nemocnici alespoň částečně ulevit v zátěži, kterou nese,” uvedl Jaroslav Rokos, 1. místopředseda dozorčí rady Sokolovské uhelné. 
 
Firma je přitom dlouhodobě významným partnerem zdravotnictví v regionu a v minulosti přispívala například na nákup sanitek pro Zdravotnickou záchrannou službu Karlovarské kraje, nebo na přístrojové vybavení nemocnic. 
 
Ke společnosti se navíc připojilo i Sdružení odborových organizací Sokolovské uhelné, které daruje nemocnici dalších 150 tisíc korun. „V současné době je vzájemná solidarita asi tou nejdůležitějších věcí. Zdravotníci pomáhají nám ostatním a my jako odbory zase cítíme, že je potřeba pomoci právě jim,“ zdůvodnil tento krok předseda odborářů Jan Smolka. To navíc velmi oceňuje i vedení nemocnice. 
 
“Pro naši nemocnici jde o významnou pomoc, obzvláště v těchto dnech,” řekla Jitka Samáková, předsedkyně představenstva KKN. V důsledku globální situace totiž cena některého zdravotnického materiálu vzrostla až dvacetinásobně. Nemocnice přitom zajišťuje, mimo jiné, vedle péče o nemocné, také testování na území celého Karlovarského kraje. “Darovanou částku tak v plném rozsahu použijeme na nákup ochranných prostředků pro zaměstnance nemocnice jak na odděleních, tak na testovacích místech. Velmi si této pomoci vážíme.”
 
Podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kubise je přístup společnosti Sokolovská uhelná příkladem odpovědného jednání velkého regionálního zaměstnavatele v okamžiku, kdy se Karlovarský kraj dostal do vážné situace. “To jakým způsobem a jak rychle se dokážeme se současnou epidemií vyrovnat, záleží na postoji každého z nás. Pokud dokážeme jednat společně, je mnohem vyšší i šance, že se nám povede situaci rychle a úspěšně zvládnout. Proto Sokolovské uhelné za její podporu patří velký dík,” dodal hejtman Kubis. 

 

 

 

 

 

Zdroj: Sokolovská uhelná