Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokolovská uhelná myslí na zaměstnance i po utlumení těžby

16. 5. 2016

 


Do zóny Silvestr chce letos investovat 150 mil. Kč
Společnost Sokolovská uhelná chce ještě v letošním roce investovat zhruba 150 milionů korun do výstavby v budoucí průmyslové zóně Silvestr u Sokolova. Silvestr by se měl stát jednou ze tří budoucích průmyslových zón, které postupně převezmou zaměstnance po utlumení těžby uhlí na Sokolovsku. Při návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v Karlovarském kraji to řekl předseda dozorčí rady Sokolovské uhelné František Štěpánek.


Zóna Silvestr podle Štěpánka nezabere žádnou zemědělskou půdu. V loňském roce Sokolovská uhelná v místě likvidovala rozsáhlé průmyslové objekty, v letošním roce půjdou peníze do zemních prací a infrastruktury. Další průmyslové zóny by mohly vznikat u Sokolova směrem na Staré Sedlo a dále u Nového Sedla. "Chci ocenit aktivitu Sokolovské uhelné, která se stará o to, co bude se zaměstnaností na Sokolovsku v příštích letech, až dojde k postupnému útlumu těžby a výroby energie v elektrárně Tisová. Vláda je připravena pomoci prostřednictvím agentury CzechInvest i z hlediska propagace této unikátní příležitosti pro investice," řekl premiér Sobotka.


Území dolu Silvestr bývalo srdcem bývalé západní části sokolovského uhelného revíru, zaměstnáno zde bylo až 2500 lidí. Těžba v dole byla postupně utlumena do roku 2000. V současné době zaměstnává Sokolovská uhelná asi 3500 lidí, je největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji

 

suas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

autor: (red)

zdroj:www.e-sondy.cz

foto: suas.cz