Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společnost PRISKO děkuje zaměstnancům OKD za jejich práci

15. 4. 2020

 

 

Společnost PRISKO minulý týden zaslalo odborářům dopis a prostřednictvím Sdružení hornických odborů děkuje všem zaměstnancům OKD a.s. za jejich práci. 

 

 

 

Vážený pane předsedo,


dovolte nám, abychom i při příležitosti nadcházejících Velikonočních svátků opravdu upřímně poděkovali Vašim prostřednictvím všem zaměstnancům OKD, a.s., (dále jen „OKD“), kteří i za této těžké situace každý den zajišťují veškeré činnosti potřebné k tomu, aby OKD mohla těžit. Bez usilovné práce pracovníků v dolech, na povrchu a v kancelářích, by toto nebylo možné. 

 

Věřte nám, že jsme si vědomi toho, v jak náročných podmínkách všichni pracují. Bylo diskutováno a zvažováno, zda přerušit práci v dolech a pozastavit činnost OKD obdobně, jak to učinily některé firmy v regionu. Nakonec se k tomu kroku nepřistoupilo zejména z toho důvodu, že pozastavení těžby by znamenalo, že při jeho obnovení by již nebylo možné řadu zastavených činností obnovit a mnoho zaměstnanců by muselo být v podstatě ihned propuštěno. Je také třeba brát v úvahu, že současná koronavirová krize nemá krátkodobě řešení a nelze pozastavit činnost OKD na dobu celé koronavirové epidemie. Je zřejmé, že ani samotní lékařští odborníci nemají jasno, jak v daném okamžiku postupovat a zda např. nedojde k opětovnému nárůstu rozsahu nákazy v České republice.  Proto považujeme za vhodné při současné relativně příznivé epidemiologické situaci pokračovat v činnosti za odpovídajících hygienických podmínek, které umožní eliminovat riziko přenosu nákazy v rámci OKD. 

 

Aktuální situace se může měnit a proto je zapotřebí neustále vyhodnocovat správnost nastavení přijatých opatření. Věříme, že ve spolupráci s Vámi všemi se podaří situaci zvládat a  PRISKO a.s., jako akcionář, uvítá jakékoliv podněty či návrhy na zlepšení.    

 

Ještě jednou děkujeme a jsme s pozdravem


Za PRISKO a.s.


                 
          Mgr. Bc. David Rais                                             Ing. Zlata Gröningerová
      místopředseda představenstva                                         členka představenstva

 

 

 

 

Originál dopisu (PDF)