Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spolek svatá Barbora zhodnotil rok 2022

24. 3. 2023

 

V pondělí 20. března se opět po roce sešli zástupci firem, které jsou členy Spolku svatá Barbora, aby na své členské schůzi zhodnotili rok 2022 a připravili spolek na další období.


Spolek svaté Barbory již od roku 2004 pomáhá sirotkům, kterým zemřel rodič při výkonu práce pro člena spolku.


Předsedkyně spolku Monika Němcová všechny přítomné informovala, že v roce 2022 celkem sedm dětí dokončilo studium a jeden sirotek bohužel přibyl. V současné době Barborka podporuje celkem 32 dětí, z toho 18 z České republiky a 14 z Polska, a to ve věku od 4 do 25 let. 


Předsedkyně také přednesla zprávu o hospodaření spolku v roce 2022 a sdělila, že dárci byli v loňském roce vůči Barborce nesmírně štědří, kdy celkem poslali dětem částku blížící se 1 miliónů korun. Také Nadace OKD podpořila Barborku grantem ve výši 503.000 korun. Všem dárcům vyjádřila jménem celého spolku obrovské poděkování. 


I proto mohly být v roce 2022 dětem vyplaceny podpory v hodnotě skoro 1,2 miliónů korun. Tyto podpory se vždy vyplácely na základě jasných pravidel a děti čerpání prokazovaly. Podpora mířila  zejména do vzdělání a volnočasových aktivit.


Všichni přítomni se shodli na tom, že vzhledem k vysoké inflaci a celkově složité ekonomické situaci je třeba dětem a maminkám z Barborky nadále pomáhat a schválili pro rok 2023 pomoc ve výši až 1,6 milionů korun.

 

 

ssb_logo.jpeg

 

 

 

Členové spolku svatá Barbora:

DIAMO, s.p. 
OKD, a.s. 
ALPEX, PBG, Sp.z.o.o.
RBP, zdravotní pojišťovna 
Green Gas DPB, a.s.
Green Gas Drilling, s.r.o. (nově od 1.1.2023)
CARBOKOV, s.r.o. 
POL-ALPEX, s.r.o. 
Karvinská hornická nemocnice, a.s. 
PRISKO, a.s. 
Sdružení hornických odborů 
 

 

 

 

 

 

Zdroj, logo: Spolek svatá Barbory