Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těžební firma OKD přijala desítky nových pracovníků

18. 10. 2022

 

Více než 260 lidí se v minulých měsících obrátilo na personalisty společnosti OKD se zájmem o práci v těžební firmě. Převážně se jednalo o zájemce o práci v dole, z nichž však splňuje dané požadavky na hledané důlní profese asi čtvrtina z celkového počtu zájemců.

 

"Vážíme si všech, kteří přicházejí se zájmem o práci v naší společnosti. Zkušenost s prací pod zemí je pro nás u uchazečů velmi podstatná. Zaškolit zaměstnance bez důlních zkušeností by totiž trvalo zhruba rok,“ řekl výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.

Na začátku října do OKD nově nastoupilo jedenáct důlních zaměstnanců a v jeho polovině bude nastupovat dalších třináct důlních pracovníků. V listopadu to pak bude celkem až dalších dvacet důlních dělníků.

"V každém měsíci máme dva nástupní termíny, kdy probíhá rozsáhlé školení nových pracovníků. Ti musí projít jednodenním nebo třídenním vstupním školením v souladu s platnou legislativou," přiblížil Radomír Štix, personální ředitel OKD.

OKD má v tuto chvíli zhruba 3300 zaměstnanců včetně dodavatelských pracovníků.

"Pro případné prodloužení vystačíme s přibližně stejným počtem lidí. Nicméně musíme řešit přirozené odchody a nahrazovat je kvalifikovanými pracovníky. Jedná se o desítky pracovníků. Zatím to vypadá, že v tomto problém mít nebudeme. Zájemce o práci v dole máme, což nás velmi těší. Na kvalifikovaných a pracovitých lidech jakékoliv prodloužení těžby nesmírně závisí. Chtěl bych vyjádřit velké poděkování všem našim lidem, že s námi i dále zůstávají," doplnil předseda představenstva OKD Roman Sikora.

 

porub.jpg

ilustrační foto (Pixabay)

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.