Jdi na obsah Jdi na menu
 


V. Rada OS PHGN jednala o čerpání rozpočtu, prodeji hotelu Harmonie 2 a plnění odvětvové smlouvy

20. 9. 2021

 

Společným jednáním vedení odborového svazu s členy revizní komise byl 15. září odstartován maraton akcí svazových komisí, který vyvrcholil 16. září zasedáním V. rady Odborového svazu PHGN v hotelu Harmonie 2 v Luhačovicích. 
Revizní komise zkontrolovala čerpání rozpočtu za I. pololetí 2021 a účetnictví od posledního zasedání, které se uskutečnilo letos v dubnu. Předsedkyně komise Dita Hricová mohla následující den radě oznámit, že čerpání rozpočtu je v souladu s předpisy.


Na úvod jednání svazové rady, kterou řídil první místopředseda OS PHGN Josef Zelenka, vzpomněli její členové datum 9. září, kdy se v uhelných revírech koná Den horníků, který má v Česku významnou tradici a slaví se již od první poloviny 18. století. Rada vzdala při té příležitosti poctu kolegům, kteří v zaměstnání přišli o život.


Informaci o stavu a provozu hotelů Harmonie 1 a 2 v Luhačovicích, které jsou v majetku svazu podal předseda odborového svazu Rostislav Palička. 


Rada schválila informaci o stavu členské základny k 30. červnu 2021. K tomuto datu měl odborový svaz 11 546 členů v 53 základních organizacích. Rada schválila zastoupení členů v orgánech svazu doplněnou plánem termínů zasedání rady a sněmu svazu v roce 2022. 


Josef Zelenka informoval o plnění kolektivní smlouvy vyššího stupně za letošní první pololetí. Smluvní strany, svaz zaměstnavatelů a odborový svaz, nezaznamenaly ani jednu připomínku nebo stížnost.
Jako na každé radě předsedové a zástupci odborových sdružení a organizací informovali kolegy o situaci v členských organizacích.


Důležitým bodem byla informace předsedy svazu Rostislava Paličky o přípravě prodeje hotelu Harmonie 2 v Luhačovicích. Vedení svazu má k dispozici odborný znalecký odhad hotelu a zájemce o jeho koupi. Na řadě jsou ale ještě složitá jednání a úkony. Rostislav Palička požádal radu, aby ho pověřila další přípravou prodeje hotelu. Konečné slovo bude mít sněm OS PHGN. 


Bezprostředně po radě zasedala svazová komise, která se zabývá kontrolou plnění kolektivní smlouvy vyššího stupně a aktuálně přípravou Dodatku odvětvové smlouvy číslo 4 pro rok 2022. Jednání řídil vrchní svazový vyjednavač Josef Zelenka. Komise rovněž projednala doplňující návrhy k dodatku od odborových sdružení z Mostu a Sokolova.


Odpoledne zasedali svazoví inspektoři bezpečnosti práce pod vedením předsedy SHO OKD Ostrava Jiřího Waloszka, který je rovněž druhým místopředsedou OS PHGN a má činnost svazových inspektorů ve své gesci. 


Podrobnější informace z jednání V. rady odborového svazu přinese říjnové vydání svazového magazínu HGN.

 

foto-z-jedna--ni---rady.jpg

V hotelu Harmonie 2 v Luhačovicích se 16. září konala V. rada OS PHGN provázená jednáním svazových komisí.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor, foto: Petr Kolev