Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výbor BOZP na lokalitě ČSM Sever

29. 10. 2014

 

 

Výbor pro BOZP si pro svou kontrolu dne 1.10.2014 vybral pracoviště lokality Sever Závodu Důl ČSM. Ke kontrole bylo vybráno 5 tras – porub, čelba, dobývání chodbicováním metodou room and pillar, důlní dílny a provoz jemné úpravny.


Kontroly se účastnili zástupci OS PHGN - svazový inspektor Ing.Vladimír Potomák a Ing.Ivo Kavka, dále závodní inspektoři : ze Závodu Důl Darkov Antonín Kodenko, ze Závodu Důl Paskov Jindřich Lettovský a „domácí „ ZIBP Eduard Pospíšil a Radovan Kampf. Dále se zúčastnil zástupce OBÚ Ostrava Ing.Milan Macura, zástupce KHS Tomáš Skulina a zástupci zaměstnavatele z OKD Ing. Pavel Zajíček a Ing. Pavel Beránek a zástupci zaměstnavatele ze Závodu Důl ČSM.


Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na Závodě Důl ČSM i se stavem pracovišť vybraných ke kontrole.
Hlavní zaměření kontroly bylo na všeobecnou bezpečnost práce a na dodržování protipožárních opatření.

 

Na kontrolovaných trasách bylo zjištěno celkem 6 závad méně závažného charakteru na 2 trasách, především v oblasti přístupových cest, na PVÚ a při používání OOPP. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení, byla přednesena i doporučení ze strany kontrolujících.

 

Celkově bylo konstatováno, že nebyly shledány zásadní závady. Podle stavu kontrolovaných tras tak mohl Výbor pro BOZP konstatovat opět slušnou připravenost pracovišť pro tuto prověrku.

 

 

dsc_0771.jpg

SIBP Ing.Vladimír Potomák

 

 

 

 

 

 

 

autor: SIBP Ing.Vladimír Potomák

foto: (ivz)