Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení Dohody o spolupráci mezi OS PHGN a DIAMO s. p.

9. 6. 2023

 

Ve čtvrtek 7. června 2023 navštívilo vedení svazu ve složení Rostislav Palička - předseda svazu, Josef Zelenka - I. místopředseda svazu a Jiří Waloszek - II. místopředseda svazu státní podnik DIAMO ve Stráži pod Ralskem.


Účelem jednání bylo vyhodnocení dohody o spolupráci mezi OS PHGN a DIAMO s. p. v oblasti BOZP a legislativy. Součástí dohody je i ocenění vybraných zaměstnanců společnosti za osobní přínos bezpečnosti práce.


Státní podnik zastupovali generální ředitel Ing. Ludvík Kašpar, náměstci Ing. Pavel Koscielniak, Ing. Antonín Maršálek a náměstkyně Ing. Jitka Prstková. 


Obě strany konstatovaly, že dohoda je plněna ve všech bodech a spolupráce je na velmi slušné úrovni. Předseda OS PHGN ocenil konstruktivní přístup vedení DIAMA s. p. při vyjednávání nové kolektivní smlouvy vyššího stupně. 


Předmětem jednání byla i současná ekonomická situace, zejména pak parametry konsolidačních opatření navržených vládou 11. května 2023 a jejich dopady na společnost a její zaměstnance. Především navržené změny v oblasti FKSP v případě schválení poslaneckou sněmovnou a senátem velmi tvrdě dopadnou na zaměstnance.


Příjemnější částí jednání je ocenění zaměstnanců v oblasti BOZP vybraných vedením jednotlivých závodů ve spolupráci s příslušnými odborovými organizacemi. 


V letošním roce byli oceněni Mgr. Martin Čermák za o. z. SUL Příbram a Jan Šulej (starší) za o. z. HBZS Ostrava:
- Mgr. Jan Čermák pracuje v současnosti jako vedoucí oddělení bezpečnosti práce DIAMO, s. p., o. z. SUL a dohlížející osoba DIAMO, s. p., o. z. SUL. Má, mimo jiné, odbornou způsobilost k vykonávaní činností zvláště důležitých z hlediska radiační ochrany a stanovování efektivních dávek na pracovišti. Ve státním podniku DIAMO pracuje 11 let.


- pan Jan Šulej (starší) pracoval v HBZS Ostrava (dnes o. z. Diamo, s. p.) od roku 1995 jako báňský záchranář, je držitelem bronzového a stříbrného záchranářského záslužného kříže. Dnes je specialistou v útvaru výchovy a taktiky výcviku, kde se aktivně podílí na zvyšování erudice báňských záchranářů a ostatních zaměstnanců DIAMO. s. p.


Oba ocenění zaměstnanci strávili den s vedením firmy a s vedením svazu prohlídkou TÚU o. z. (Těžba a úprava uranu, odštěpný závod) a to exkurzí na úpravně a rekultivacích. Vše bylo završeno příjemnou společnou večeří. 


Hodí se na tomto místě oběma oceněným poděkovat za jejich nadstandardní přístup k jejich pracovním povinnostem a rovněž popřát, aby jejich pracovní i osobní život byl dál zajímavý a pestrý, jak se jim dařilo dosud.

 

_s7a9853.jpg

 

_s7a9893.jpg

 

Více fotografií najdete ZDE.

 

 

 

 

red

Autor foto: Lišaník Martin (DIAMO)