Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zaměstnanci Úřadu práce ČR pomáhali přímo v OKD několik měsíců

14. 4. 2021

 

 

Mobilní poradenské středisko Úřadu práce ČR ukončilo svoji činnost na Dole ČSM v úterý 13. dubna 2021.  Od listopadu 2020 za přísných hygienických podmínek působili zástupci  ÚP ČR přímo na dolech Darkov, ČSA a ČSM.  

 

Za tu dobu je navštívila více než tisícovka zaměstnanců.  „Velmi se vážíme úzké spolupráce s Úřadem práce ČR. Jsme rádi za to, že prostřednictvím jejich mobilních pracovišť bylo zajišťováno přímo na místě poradenství zaměřené zejména na zprostředkování zaměstnání, evidenci na ÚP ČR nebo k výpočtu podpory v nezaměstnanosti. Rovněž byly poskytovány informace o přehledu volných pracovních míst, o možnosti využití rekvalifikací nebo si naši zaměstnanci mohli přímo na místě podat žádost o zvolené rekvalifikace,“ přiblížila spolupráci personální ředitelka OKD Radka Naňáková.

Podle údajů Úřadu práce ČR projevili zaměstnanci OKD největší zájem o rozšíření řidičského oprávnění a profesní průkaz nebo svářečské kurzy. Poptávány jsou i kurzy ošetřovatele, sanitáře nebo strážné. Za celou dobu fungování mobilních pracovišť bylo zařazeno do rekvalifikačních kurzů téměř 160 propouštěných zaměstnanců.

Personalisté OKD zůstávají k dispozici těm zaměstnancům, kteří hledají nové pracovní uplatnění přes program Nová šichta. Obrátit se na ně mohou na Dole Darkov, Dole ČSM a také v poradenském centru v Karviné. Od listopadu 2020 kontaktovalo Novou šichtu už více než 600 zaměstnanců a téměř 100 firem z MS kraje uzavřelo s OKD spolupráci.  

„Program Nová šichta úzce spolupracuje s firmami v Moravskoslezském kraji, které prostřednictvím naší aplikace Burza práce projevují zájem o naše bývalé zaměstnance. A je velmi potěšující, že počet lidí, kteří díky Nové šichtě našli novou práci stále stoupá,“ dodala předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.

Do programu Nová šichta se mohou zaměstnanci OKD přihlásit až šest měsíců po skončení jejich pracovního poměru v OKD.

 

dsc_4760.jpg

Důl ČSM (OKD a.s.)

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: OKD a.s.

Foto: ivz