Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změna ve složení dozorčí rady Sokolovské uhelné

7. 7. 2021

 

Valná hromada společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. konaná dne 23. června 2021 rozhodla hlasy všech akcionářů o změně stanov, které vychází z koncepce stanov sesterské holdingové společnosti SUAS GROUP a.s., a tak zavádí od 1. července 2021 vždy po 2,5 letech rotaci na postech předsedy a místopředsedy dozorčí rady. Na zasedání dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s., a to v souladu s výše zmíněnými změnami stanov, byl s účinností ode dne 1. 7. 2021 do funkce předsedy dozorčí rady zvolen Pavel Tomek a funkci místopředsedy bude zastávat Jaroslav Rokos. V opačném rozdělení funkce předsedy a místopředsedy dozorčí rady již působí oba jmenování u sesterské holdingové společnosti SUAS GROUP a.s. od 24. března 2021. Informaci zveřejnila Sokolovská uhelná na svých webových stránkách.


Tímto posledním krokem dochází k finálnímu naplnění dohody akcionářů obou holdingových společností o vzájemné spolupráci, podpoře a rozdělení úloh při souběžném strategickém řízení a rozvoji obou holdingových společností.  Probíhající restrukturalizace společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s., turbulentní změny v oblasti uhelné energetiky a strategický rozvoj nové holdingové skupiny SUAS GROUP a.s. přináší značný nárůst řešených témat, jímž je nutné se věnovat souběžně. Přijaté řešení tak bezesporu přispěje k zefektivnění a zintenzivnění plnění úkolů, které stojí v této době před dozorčími radami obou holdingových společností.  


Pavel Tomek se tak bude za své pozice předsedy dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce, a.s. a z pozice předsedy dozorčích rad vybraných subholdingových společností ze skupiny SUAS GROUP a.s. více orientovat na oblast energetiky, včetně energetiky uhelné, na oblast strojírenství a stavebnictví. Jaroslav Rokos se více zaměří z pozice předsedy dozorčí rady SUAS GROUP a.s. a z pozice předsedy dozorčích rad vybraných subholdingových společností na oblast odpadového hospodářství a zemědělství, na oblast real estate, na oblast využití dopravních prostředků a zemních mechanizmů a v neposlední řadě na oblast korporátních služeb pro obě holdingové skupiny.

 

open-pit-mining-2745417_1920.jpg

ilustrační foto (Pixabay)

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Sokolovská uhelná