Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výbor BOZP na Důlním závodě 1, lokalita Darkov

3. 7. 2015

 

 

Výbor pro BOZP si pro svou kontrolu dne 24.6.2015 vybral pracoviště Důlního závodu 1, lokality Darkov. Ke kontrole bylo vybráno 6 tras – 2 poruby, 3 čelby a pracoviště úpravny – technologie prádla a zásobníky surového a praného uhlí Závodu úpraven na lokalitě Darkov.


Kontroly se účastnili zástupci OS PHGN - svazový inspektor Ing.Vladimír Potomák, dále závodní inspektoři : „domácí“ z Darkova / DZ-1 / Antonín Kodenko a Vítězslav Sznapka, z Karviné ČSA / DZ – 1 /Aleš Štětka, z Paskova / DZ – 3 / Jindřich Lettovský a z ČSM / DZ – 2 / Jiří Fila. Dále se zúčastnil zástupce OBÚ Ostrava Ing.Petr Twardzik, zástupce KHS Tomáš Skulina a zástupci zaměstnavatele z OKD – vedoucí odboru řízení bezpečnosti Ing.Pavel Zajíček a Ing. Petr Svrčina a zástupci zaměstnavatele z důlního závodu 1 – Darkov v čele se závodním dolu Ing.Davidem Hájkem a zástupce Závodu úpraven.


Výbor pro BOZP byl při ranním rozdělení tras seznámen se současnou situací v BOZP, se stavem úrazovosti na důlním závodě i se stavem pracovišť a technologickými postupy pracovišť vybraných ke kontrole.


Hlavní zaměření kontroly bylo především na stav cest pro chůzi v rámci bezpečnostního hesla měsíce „Předpokladem bezpečné chůze je pořádek na cestách“.

 

Na kontrolovaných trasách byly zjištěny závady méně závažného charakteru, celkem 6 závad, 2 trasy byly zcela bez závad. Stav jednotlivých tras a oblastí byl konzultován v závěru kontrolního dne na společném vyhodnocení, byla přednesena i doporučení ze strany kontrolujících a řešené připomínky zaměstnanců. Celkově bylo konstatováno, že nebyly shledány zásadní závady a podle stavu kontrolovaných tras mohl Výbor pro BOZP konstatovat opět slušnou připravenost pracovišť pro tuto prověrku.


 

dsc_0668.jpg

 

 

 

 

 

autor: SIBP Ing.Vladimír Potomák
foto: ivz